سومین کنفرانس ملی مباحث نوین در کامپیوتر و فناوری اطلاعات ارائه روش نوین جهت تشخیص لکههای نفتی در دریا بین آلودگی های به ظاهر مشابه براساس تکنیک های داده کاوی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مباحث نوین در کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CITI03_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 660
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم مویدی

گروه کامپیوتر - دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

مرجان عبدیزدان

گروه کامپیوتر - دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

مجاهد مویدی

گروه کامپیوتر - دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

چکیده

حجم زیادی از کره زمین را آبها پوشانده اند که حیاط بسیاری از جانداران وحتی زندگی انسانها به آن وابسته است. با گسترش تجارت جهانی و تعاملات دریاییدر دنیا، امکان آلودگی شدید آبها روز به روز در حال گسترش است، برای حفظ حیاطجاندارن و اکو سیستم محیط زیست باید در حفظ و نگهداری آنها تلاش شود. یکی ازمشکلاتی که امروزه بوجود می آید نشت نفت و فراورده های آن در سطح آب است، اینپدیده به دلایل مختلفی مانند تصادف کشتی ها و غیره ممکن است رخ دهد. با توجه بهوسعت بسیار زیاد سطوح آبی رصد کردن فیزیکی این منابع امکان پذیر نیست،یکی ازابزارهای بسیار سودمندی که برای رصد ماهوارهای بکار می رود، دوربین های سارهستند. دوربین های سار خود نیز دچار نویزهایی هستند معمولا به دلیل گسترده بودنسطح دریا، حتی چند درصد خطا در نتیجه دوربین سار معادل با چندصد کیلومتر سطحدریا است، که باید بطور فیزیکی بررسی شود. در این پایان نامه برای بهبود دقتپیش بینی لکه های نفتی استخراج شده از دوربین های سار روشی پیشنهادی شده است کهدر ابتدا با استفاده از فیلترهای آنالوگ، تصاویر را پیش پردازش می کند و در سطحبا دقت بالا تصویر را بخش بندی می کند. سپس مجموعه ای از ویژگی ها استخراج می شوند.این ویژگی ها حیطه وسیعی از ویژگی های تصویر را در بر می گیرند. سپس به منظوردسته بندی این ویژگی ها از روش های یادگیری ماشین استفاده می شود. نتایج نشانمی دهد روش پیشنهادی در این پایان نامه نسبت به روش های اخیر و روش های پایهکارایی بهتری دارد.

کلیدواژه ها

داده کاوی، لکه های نفتی، تصاویر SAR ، یادگیری ماشین ، پردازش تصویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.