ملاحظات اخلاقی و حقوقی استفاده از سلول های بنیادی؛ تهدیدها و چالشها
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بینالمللی حقوق و علوم سیاسی
- کد COI اختصاصی: ISCV02_109
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1136
نویسندگان
دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی
چکیده
امروزه به کارگیری علوم نوین و فناوری های روز دنیا در تمام رشته ها از جمله پزشکی و بهره گیری از دستاوردهای آن تحول بزرگی را در دنیا ایجاد کرده است. پژوهش با استفاده از سلول های بنیادی با منشا رویان انسانی یا سلول بالغ، امیدهای زیادی را در جهت کاهش آلام بیماران و درمان بیماری های سخت درمان پدید آورده است. اما در عین حال ملاحظات و دغدغه های اخلاقی خاص خود را نیز داراست. بی تردید، بهره مندی صحیح و پایدار از فواید و مزایای این گونه پژوهش ها در گرو رعایت الزامات و ملاحظات ویژه ی اخلاقی آن است. شایسته است به دلیل سرعت پیشرفت کشورمان در حیطه فناوری علمی به خصوص در زمینه سلول های بنیادی، جهت تداوم فعالیت های تحقیقاتی و رفع موانع کدهای اخلاقی و حقوقی مربوطه تدوین گردد. به لحاظ اینکه سلول درمانی از پیچیدگی خاصی در علم پزشکی برخوردار است و از جمله پیشرفته ترین فناوری های حال حاضر جهان می باشد، لازم است جهت مدیریت صحیح آن کامل ترین و مطلوب ترین قوانین منطقه ای و فرامنطقه ای موجود را به کار گرفت. در این راستا سعی شده است طی یک مطالعه توصیفی، با استفاده از روش کتابخانه ای و اسنادی، به بررسی ملاحظات اخلاقی و حقوقی استفاده از سلول های بنیادی پرداخته و تهدیدها و چالشهای موجود مطرح گردد تا با مطالعه وضعیت حقوقی کشورهای مختلف و استراتژی مناسب برای غلبه بر این تهدیدها، اقدامی موثر صورت پذیرد.کلیدواژه ها
سلول بنیادی، ملاحظات اخلاقی و حقوقی، تهدیدها و چالشها، ضمانت اجرایی.مقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.