بررسی میزان شیوع کمبود ویتامین D در پرسنل شرکت گل گهر سیرجان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش ملی ایمنی، بهداشت و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: SHECONF01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 634
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد محمودآبادی

پزشک، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان،

امیر زنگوئی

پزشک، انجمن پزشکان عمومی ایران.

چکیده

مقدمه: ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که توسط مواد غذایی و نور خورشید وارد بدن می شود. ویتامین D برای جذب کلسیم، رشد استخوان، تنظیم سیستم ایمنی و به طور کلی در بقا، باروری و سلامت انسانها نقش مهمی دارد. با توجه به مطالعات انجام شده میزان کمبود این ویتامین در کشور ما بسیار شایع است. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت و میزان شیوع ویتامین D در پرسنل شرکت گل گهر سیرجان می باشد. روش کار: در یک مطالعه مقطعی در بازه زمانی تیر تا بهمن 1397 برای پرسنلی که به مرکز طب صنعتی گل گهر سیرجان مراجعه کرده بودند، سطح ویتامین D مورد ارزیابی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 21 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: در مطالعه ما 767 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی جمعیت مورد مطالعه 27 / 76 سال بود. سطح متوسط ویتامین D در کل پرسنل 21/ 27 نانوگرم بر میلی لیتر بود. شیوع کمبود ویتامین D در پرستل مورد بررسی 8750 درصد (646 نفر) به دست آمد، به طوری که 90 درصد (49 نفر) دارای کمبود شدید ویتامین D (کم تر از 10 نانوگرم بر میلی لیتر)، 52/57 درصد( 396 نفر) کمبود متوسط (10-20) و 27 /20 درصد (203 نفر) کمبود خفیف این ویتامین ( 30 - 20 ) را داشتند و تنها 13 /10 درصد (98 نفر) جمعیت مورد مطالعه سطح ویتامین D طبیعی داشتند. بحث و نتیجه گیری: با در نظر گرفتن شرایط کاری پرسنل انتظار نتایج بهتری را داشتیم، ولی نتایج نشان داد که حتی در این افراد با این شرایط نیز کمبود ویتامین D شدید می باشد و بررسی بیشتر در جهت بهبود شرایط کاری، کیفیت زندگی و جلوگیری از عوارض کمبود این ویتامین ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

ویتامین D، شیوع، کمبود، نور آفتاب، کلسیم.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.