اندایزینگ تیتانیم و بررسی سینتیک آن در محلول اسید فسفریک

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: ششمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS06_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1050
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا واعظی

دانشجوی دکترا دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف

عبداله افشار

دانشیار

چکیده

تیتانیم فلز بسیار فعالی است که وقتی در معرض هوا و محیطهای حاوی اکسیژن قرار میگیرد یک لایه نازک اکسیدی برروی سطح ان تشکیل میشود این لایه مقاومت به خوردگی تیتانیم را افزایش میدهد تشکیل این لایه به روش الکتروشیمیایی توسط عملیات اندایزینگ نیز امکان پذیر است دراین مقاله اندایزینگ تیتانیم در محلول اسید فسفریک به روش گالوانواستات در دانسیته جریانهای مختلف صورت گرفته و سینتیک آن بررسی شده است بررسی ها نشان میدهند که ضخامت لایه ها با افزایش دانسیته جریان کاهش یافته و افزایش زمان اندایزینگ سبب تخریب ان میشود ساختار لایه های اندایز ایجاد شده امورف می باشد سینتیک رشد لایه های اندایز تیتانیم در محلول اسید فسفریک بصورت سهمی بوده و در نتیجه فرایند ان نفوذی می باشد.

کلیدواژه ها

تیتانیم، اندایزینگ، گالوانواستات، نفوذی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.