بررسی نحوه سیلان مواد در اکستروژن مقطع H

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: پنجمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS05_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1202
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه امین نژاد

کارشناس،دانشگاه صنعتی امیرکبیر

تلی نژه

کارشناس

مصطفی کتابچی

چکیده

پروسه اکستروژن یکی از فرایندهای شکل دادن فلزات است که برای ساخت پروفیلهای توپر و توخالی انجام می شود که نحوه سیلان مواد در آن بسیار مهم است هدف از انجام این پروژه ساخت قالب و بررسی نحوه سیلان مواد در قالب تخت با خروجی H می باشد برای بررسی نحوه سیلان مواد از قالب تخت استفاده می شود تا سیلان مواد بصورت ازادانه صورت گیرد. بدین منظور بیلتی از جنس الومینیوم تجارتی خالص با قطر 30mm و بطول 45mm اماده شد و اکستروژن ایزوترم دردرجه حرارت 400 درجه صورت گرفت پس از انجام تست 20mmاز بیلت اکسترود نشده به همراه محصول خارج شد و بوسیله مانت سرد بصورت نمونه متالوگرافی اماده شد. مراحل سنباده زنی ، پولیش، عملیات ماکرواچ و ثبت نتایج بوسیله عکاسی در مقاطع مختلف بیلت صورت گرفت با توجه به نتایج بدست آمده تبدیل مقطع گرد به مقطع H بصورت ناگهانی صورت نمی گیرد بلکه ابتدا منطقه سیلان مواد بصورت یک دایره در بیلت ظاهر می شود و این دایره مرتبا کوچک شده تا اینکه بتدریج به مقطع H تبدیل می شود.

کلیدواژه ها

اکستروژن گرم، سیلان مواد، ایزوترم، ماکرواچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.