استفاده از نظریه چارچوببندی در تبیین اثرات اخبار* (مفاهیم و پژوهش ها)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای ارتباطی، دوره: 20، شماره: 74
  • کد COI اختصاصی: JR_CRIRIB-20-74_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 725
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اردشیر زابلی زاده

دکترای علوم ارتباطات، دانشگاه علامه طباطبایی

حسینعلی افخمی

دکترای ارتباطات، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

امروزه رسانه ها به مثابه نظام مرکزی اعصاب جامعه عمل می کنند و هر خبر منفی یا مثبت، به طور بالقوه قادر است بیم و امیدی در دل مخاطبان و کنشگران اجتماعی بیافریند.هدف این مقاله، تشریح نظریه چارچوب بندی در حوزه تاثیر خبر در رسانه هاست. تا نگاهی تقریبا جامع در خصوص چارچوب بندی و پژوهش های مرتبط با آن تبیین شود. در واقع چارچوب بندی در ارتباطات به معنای انتخاب برخی جنبه های یک واقعیت درک شده و برجسته کردن آنها در یک متن ارتباطی است. مقاله حاضر که به روش اسنادی انجام گرفته، بر مدل فرایندی چهارگانه چارچوب سازی، تعیین چارچوب، تاثیرات سطح فردی چارچوب بندی و چارچوب های رسانه ای متمرکز شده است. در حقیقت، طبقه بندی چارچوب ها به عام و خاص نیز می تواند مقایسه داده های به دست آمده از پژوهش های مختلف را که از چارچوب های مشابه استفاده کرده اند، امکان پذیر سازد. با وجود ابهامات نظریه چارچوب بندی، این نظریه از طیف وسیعی از پژوهش ها – کمی و کیفی- حمایت می کند. 

کلیدواژه ها

چارچوب بندی, چارچوب سازی, چارچوب های عام, چارچوب های موضوع محور, تاثیر رسانه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.