تاثیر سطوح مختلف پروتئین جیره و نانویاور (نانوادجوانت) بر عملکرد، ویژگی های لاشه و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علوم دامی ایران، دوره: 47، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAS-47-3_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عزیز علی آبادی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

حسن درمانی کوهی

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

مهرداد محمدی

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

این آزمایش به مدت 42 روز با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308، در قالب آزمون فاکتوریل 2×3 با سه سطح پروتئین (پایین، متوسط و بالا) و دو سطح نانو­یاور (حاوی نانویاور و بدون آن) با شش تیمار و چهار تکرار و ده قطعه جوجه در هر تکرار در قالب یک طرح کامل تصادفی انجام شد. اثرگذاری اصلی سطح پروتئین جیره در دوره آغازین و رشد بر خوراک مصرفی معنی­دار بود (05/0P< ). در رابطه با افزایش وزن روزانه نیز تنها اثرگذاری اصلی سطح پروتئین جیره در دوره آغازین، رشد و کل دوره معنی­دار شد (01/0P< ). در مورد ضریب تبدیل خوراک هم تنها اثرگذاری اصلی سطح پروتئین جیره در دوره آغازین معنی­دار بود (01/0P< ). اثر اصلی سطح پروتئین جیره برای وزن نسبی (درصد از وزن زنده) لاشه، ران، میزان چربی حفره شکمی و بورس معنی­دار بود (05/0P< ). از نظر عیار پادتن (تیتر آنتی­بادی) علیه SRBC، در 28 روزگی اثر اصلی سطح پروتئین جیره و نانو­یاور بر عیار پادتن تام، IgG و IgM معنی­دار بود (05/0P< ). سامانه ایمنی یاخته ای در پاسخ به تزریق PHA-P تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. به عنوان نتیجه­گیری کلی، جیره­های با سطوح بالای پروتئین توان بیشتری را به منظور بهبود عملکرد تولیدی و ایمنی جوجه­ها در مقایسه با جیره های با سطوح متوسط و پایین از خود نشان دادند. افزون بر این، وجود نانو­یاور منجر به تحریک پاسخ ایمنی هومورال جوجه­های گوشتی شد.

کلیدواژه ها

پاسخ ایمنی, پروتئین, عملکرد, نانویاور, ویژگی های لاشه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.