تسریع عملکرد ابرکره جداکننده دوتایی ماشین بردار پشتیبان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی کامپیوتر، فناوری اطلاعات و کاربردهای هوش مصنوعی
  • کد COI اختصاصی: CEITCONF03_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا نجاتی

کارشناسی ارشد دانشگاه شاهد

حمیدرضا نویدی

دانشیاردانشگاه شاهد

محمد رزاقی

دکتری دانشگاه گیلان

چکیده

مساله تفکیک پذیری از مهمترین مسائل علوم کاربردی است، که توسط ابزارهای یادگیری ماشین حل میشود. این ابزارها باشناسایی نوع داده ها در مجموعه نامتجانس درهم ریخته، مساله مورد نظر را تحلیل مینمایند. ماشین بردار پشتیبان و مدلهای توسعه یافته حاصل از آن ابزارهایی کارا و از نوع یادگیری بانظارت هستند که در این زمینه معرفی شدهاند. ابرکره ی جداکننده یکی از مدلهای توسعه یافته میباشد. این ابزار با ایده گرفتن از ماشین بردار پشتیبان دوتایی طراحی و با دو مساله ی برنامه ریزی مقید درجه دوم مدل سازی شده است. در این روش دو ابرکره ی متعارف چنان هستند که بیشترین داده های کلاس خود را پوشش داده و از کلاس مقابل تا حد ممکن دور باشند. این مساله به دو صورت مدلسازی شده است. معمولا هر دو مدل با دوگان گرفتن از مساله حل میشود. یکی از روش هایی که اخیرا برای حل این مساله معرفی شده است، حل مساله اولیه می باشد. این تکنیک با وجود سرعت بالاتر، دقت قابل قبولی از تفکیک دارد. با توجه به اهمیت زمان محاسبات، استفاده از تکنیک حل مساله اولیه منطقی تر خواهد بود. تکنیک حل مساله اولیه تا کنون فقط برای یک نوع از مدلهای ابرکره جداکننده دوتاییاستفاده شده است. در این مطالعه تکنیک مورد نظر، برای مسائل نوع دوم ابرکره جداکننده دوتایی به کار گرفته شده است؛ همچنین با اعمال تغییری در تکنیک حل مساله اولیه سرعت آن را افزایش داده ایم. با پیاده سازی روش در دو مجموعه از داده های تصادفی، مشاهده میشود که با بهکارگیری روش حل مساله اولیه فضای جواب مساله به فضایی با ابعاد کمتر انتقال یافته و موجب افزایش سرعت الگوریتم میگردد.

کلیدواژه ها

تفکیک پذیری، ماشین بردار پشتیبان، ابرکره جداکننده.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.