بررسی فناوری های نوین مبتنی بر سیستم های میکروالکترومکانیکی (MEMS) در کنترل حرارت هوشمند ماهواره های مکعبی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE18_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 661
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد شیخ بهائی

پژوهشکده مواد و انرژی، پژوهشگاه فضایی ایران کارشناس محقق

فرخنده سلیمی نژاد

پژوهشکده مواد و انرژی، پژوهشگاه فضایی ایران کارشناس محقق

سعید حاجی علی گل

مدیر گروه طیف سنجی و تجهیزات میکروالکترونیک پژوهشکده مواد و انرژی، پژوهشگاه فضایی ایران

چکیده

پیشرفت سریع فناوری و نیاز روزافزون به ماهواره ها و فضاپیماهای کوچک، ارزان و سبک، جهت افزایش انعطاف پذیری سامانه های فضایی در برآورده کردن نیازهای روز کاربران و جامعه، گرایش به طراحی و ساخت منظومه های ماهواره های مکعبی را به شدت افزایش داده است. در این راستا، فناوری میکروالکترومکانیکی (MEMS)، قادر به ایجاد زیرسیستم های کوچک با قابلیت های بسیار بالا برای سامانه های ماهواره های مکعبی میباشد که باعث کاهش جرم و حجم زیرسیستمها و در نتیجه امکان افزدون توانایی ها و کارکردهای جدید و نیز افزایش کاربری و زمان ماموریت آنها میگردد. در عین حال، سیستمهای کنترل حرارت، وزن و توان قابل ملاحظه ای را از کل سامانه ماهواره در بر میگیرند. در دو دهه اخیر، میکروسیستم های حرارتی نوین با جرم و توان مصرفی پایین، در بسیاری از ماهواره های کوچک، عملیاتی و یا در حال توسعه میباشد، که از جمله این موارد میتوان به میکرو حسگردما ، میکروکرکره های حرارتی، میکروسوئیچ های حرارتی، میکروگرمکن ها، میکرورادیاتورها و میکرولوله های حرارتی اشاره کرد. در این مقاله، سامانه هوشمند و یکپارچه کنترل حرارت با استفاده از المان های نوین حرارتی مبتنی بر فناوری ممز جهت ماهواره های مکعبی ارائه میگردد. این سامانه با پایش حرارتی از تمام اجزاء حساس یا مولد حرارت، گرما را درون ماهواره مکعبی تولید، منتقل و در صورت نیاز به وسیله میکروکرکره حرارتی به بیرون دفع مینماید.

کلیدواژه ها

فناوری میکروالکترومکانیکی (MEMS)، ماهواره مکعبی، میکروکرکره حرارتی، کنترل حرارت، میکرولوله های حرارتی، میکروحسگردما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.