بررسی وضعیت علمی کشور در حوزه مهندسی دریا

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI12_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدسعید سیف

استاد، قطب علمی هیدرودینامیک و دینامیک متحرک های دریایی، دانشکده مه

ایثار قمری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در راستای ارزیابی وضعیت بخش های مهم صنعتی کشور و دورنمای آینده آنها، مقاله حاضر صنایع دریایی کشور را معرفی و جوانب مختلف آن را مورد بررسی قرار داده است. مسلماً وسعت موضوعات بسیار گسترده و فراتر از محدوده گنجایش این گزارش بوده و در تهیه و تدوین سعی شده به رئوس مطالب و ویژگی های خاص این صنعت اشاره شود. در این مقاله از منابع مختلفی برای تهیه آمارها استفاده شده است. در بسیاری موارد برای تهیه آمارهای صحیح و قابل اعتماد در زمینههای مختلف به شرکتهای مرتبط یا دانشگاههای مختلف مراجعه حضوری شده و آمار درست و مورد وثوق اخذ شده است. و در مورد آمارهای مربوط به شرکتها یا دانشگاههای شهرستانهای خارج از تهران با تماس تلفنی آمار مورد نظر گرفته شده است. سعی در ایجاد ارتباطات قوی بین مراکز آموزشی و تحقیقاتی دریایی کشور با مراکز بینالمللی جهت استفاده از تجارب تکنولوژی کشورهای پیشرفته و همچنین تدوین روشهای دقیق برای ارتباط مراکز آموزشی و پژوهشی کشور با صنایع دریایی و سعی در گسترش بخشهای دریایی خصوصی و همچنین خصوصسازی مراکز دریایی دولتی موجود، نمونههایی از پیشنهادها و راهکارهایی است که جهت رشد و توسعهی هر چه بیشتر صنعت دریایی در کشورمان در این مقاله ارائه شده است.در هر حال مهندسی دریا و صنایع دریایی کشور جدا از بحث ایجاد ارزش افزوده، اشتغال زایی، یک مقوله استراتژیک در امنیت و حفظ استقلال کشور محسوب می شود. لذا در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی های کشور توجه به این حوزه بسیار ضروری می نماید

کلیدواژه ها

صنایع دریایی، نقاط قوت و ضعف، سیاستها و پیشنهادات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.