بررسی روند تغییرات نتایج معاینات شغلی دوره ای طی چهار سال: مطالعه طولی در یک صنعت فولاد
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار
- کد COI اختصاصی: NCOHS11_657
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 590
نویسندگان
استادیار دانشگاه علوم پزشکی کاشان گروه مهندسی بهداشت حرفه ای
استادیار دانشگاه علوم پزشکی کاشان گروه مهندسی بهداشت حرفه ای
استادیار دانشگاه علوم پزشکی کاشان گروه مهندسی بهداشت حرفه ای
استادیار دانشگاه علوم پزشکی کاشان گروه مهندسی بهداشت حرفه ای
چکیده
سابقه و هدف: بیماری های شغلی با تاثیرگذاری مستقیم بر سلامت شاغلین هزینه های فراوانی داشته و شناسایی و بررسیآنها لازم است. مطالعه حاضر با هدف بررسی روند تغییرات نتایج معاینات شغلی دوره ای و عوامل موثر آن طی چهار سالگذشته در یک صنعت فولاد در شهر کاشان انجام شد.مواد و روش ها: مطالعه طولی حاضر در صنعت فولاد در سال 1397 انجام شد. به منظور بررسی روند تغییرات نتایج معایناتشغلی دوره ای در این صنعت پرونده های معاینات شغلی سالیانه طی 4 سال گذشته از سال 1394 تا 1397 مورد بررسی قرارگرفت. فشار خون، قند خون، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، بررسی عملکرد سیستم تنفسی و آنزیم های کبدی بررسی شدند.نتایج پرونده های پزشکی با نرم افزار SPSS نسخه 21 تجزیه و تحلیل شد.نتایج: میانگین سنی افراد 38/19 سال و میانگین سابقه کاری آنها 9/45 سال و میانگین شاخص توده بدنی افراد 27/58 بود.نتایج مطالعه نشان داد شایع ترین بیماری افت شنوایی بود. ابتلا به قند و کلسترول بالا طی این چهار سال افزایشچشمگیری داشته است. همچنین تنها میزان آنزیم AST و ALT در سال 94 بین افراد روزکار و نوبت کار اختلاف معنی دارینشان داد (P< 0.05).نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که برخی بیماری ها به دلیل عدم توجه به کنترل های بهداشتی و همچنین ماهیت کاریو عدم کنترل صحیح استرس شغلی شیوع بالاتری داشتند. همچنین نتایج این مطالعه می تواند برای بهبود شرایط شغلی وانتخاب اقدامات کنترلی مناسب بیماری های شغلی کمک کند.کلیدواژه ها
بیماری های شغلی، شنوایی سنجی، صنعت فولاد، نوبت کاریمقالات مرتبط جدید
- چالش های برخی گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد
- Evaluation of Candida auris Colonization using Clinical Skin Swabs: A Single-Center Study in Isfahan, Iran
- Support and Practice of Smoke-Free Eating Places in Sarawak, Malaysia: A Structural Path Analysis
- Rate and Causes of Claim Denials in Iranian Hospitals: A Systematic Review and Meta-analysis
- The Effect of Impulsivity on Addition and Addictive Tendencies: A Meta-analysis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.