شبیه سازی آزاد شدن گاز کلر از سیستم کلرزنی آب شهری در شهرستان البرز با استفاده از نرم افزارهای ALOHA , WISER

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار
  • کد COI اختصاصی: NCOHS11_509
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 499
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مرادی

کارشناس مرکز هدایت عملیات بحران (EOC) دانشگاه علوم پزشکی استان قروین

احمد نیک پی

دانشیار دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین

حمزه سعیدآبادی

کارشناس ارشد HSE، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، واحد تهران غرب

سعید یاری

کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای، دانشگاه شهید بهشتی استان تهران

چکیده

زمینه و هدف: این مطالعه به منظور شبیه سازی الگوی پراکنش و اثرات احتمالی نشت گاز سمی کلر، از تاسیسات کلرزنی(امور چاه ها و منابع آب و تصفیه خانه) و ارائه برنامه واکنش در شرایط اضطراری برای جلوگیری و کاهش خسارات احتمالی بهاماکن مسکونی، صنعتی و تجاری شهرستان البرز انجام شده است.مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در آذر ماه سال ۱۳۹۶ در تاسیسات کلرزنی شهرستان البرز انجام شده است. در ابتدا سناریوهای نشت گاز کلر از تاسیسات مذکور، توسط نرم افزارهای ALOHA و WISER شبیه سازی و سپس بااستفاده از سیستم سطوح اضطراری، طبق توصیه موسسه مرکز ایمنی فرآیندهای شیمیایی CCPS برنامه واکنش در شرایطاضطراری متناسب، ارائه گردید.یافته ها: نرم افزار ALOHA در مقایسه با نرم افزار WISER از دقت بیشتری برای شناسایی و ارائه پیامدهای ناشی از خطراتنشت گاز کلر برخوردار است. بر اساس شبیه سازی در صورت رخداد نشتی از واحد چاه ها و منابع آب در روز ۸۲۴۰ متر ازمنطقه و در شب ۷۵۲۰ متر تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. با توجه به سرعت ارائه نتایج توسط نرم افزار WISER ، می توان ازاین نرم افزار در زمان های نیازمند پاسخ اضطراری به خوبی استفاده کرد.نتیجه گیری: طبق مدل CCPS شرایط اضطراری ایجاد شده، در سطوح ۳ و ۴ طبقه بندی گردید، از این رو می بایستسازمان های مربوطه در زمینه مدیریت بحران (کمیته مدیریت بحراناستانداری قزوین، مرکز بهداشت شهرستان البرز، سازمانهلال احمر و آتش نشانی) نسبت به برگزاری مانورهای آموزشی در سطح شهرستان البرز و اطلاع رسانی به مردم و شرکتهای صنعتی اهتمام زیادی را به عمل آورده تا در صورت نشت احتمالی از میزان آسیب های انسانی و زیست محیطی کاسته شود.

کلیدواژه ها

شبیه سازی، گاز کلر، CCPS, WISER, ALOHA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.