بررسی ابعاد مختلف خستگی در آتش نشانان شهر سبزوار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار
  • کد COI اختصاصی: NCOHS11_387
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم جوادی

عاطفه گوهری پور

فاطمه ابارشی

رضا حکمت شعار

زهرا شریفی

چکیده

زمینه و هدف: ماموران آتش نشانی در محیطی فوق العاده سخت برای محافظت از جان و مال همنوعان خویش می کوشندو از این رو همواره در معرض انواع آسیب ها قرار دارند. لذا هدف از اجرای این پژوهش، بررسی ابعاد پنجگانه خستگی در آتش-نشانان شهر سبزوار در سال 1396 می باشد.مواد و روش ها : در این پژوهش توصیفی، تحلیلی مقطعی که در سال 1396 انجام شد، در 5 ایستگاه آتش نشانی فعال در سطح شهر سبزوار و در بین 90 نفر از پرسنل عملیاتی آتش نشان (بصورت سرشماری)، علاوه بر پرسشنامه دموگرافیک، به-منظور تعیین ابعاد 5 گانه خستگی شامل عمومی، جسمانی، ذهنی، کاهش فعالیت و کاهش انگیزه پرسشنامه استانداردسنجش چند بعدی خستگی (MFI:Multidimensional FatigueInventory)، قبل و بعد از اتمام شیفت کاری تکمیل گردید.آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری توصیفی، تی زوجی و تحلیل واریانس صورت پذیرفت.یافته ها : نتایج مطالعه حاکی از این بود که پیش از شروع کار و پس از اتمام کار، کاهش انگیزه با 14/01 و 15/36 و خستگیعمومی با 14/42 و 14/18 به ترتیب در شروع کار و پس از اتمام کار، بیشترین و کمترین میزان را در میان آتش نشانان بهخود اختصاص داد. خستگی پس از پایان کار در تمامی ابعاد به طور معنی داری بالاتر از خستگی قبل از شروع کار بود.همچنین بین سن، سابقه کاری و ورزش کردن در طول هفته به طور معنی داری با ابعاد مختلف خستگی رابطه وجودداشت (P≤0/05).نتیجه گیری: آتشنشانان به میزان زیاد در معرض تنشهای شغلی قرار دارند. با توجه به بالا بودن ابعاد مختلف خستگی درآتش نشانان در این مطالعه و با توجه به وقوع حوادث اخیر در کشورمان و حضور پر رنگ آتش نشانان در تمامی این حوادث بهعنوان یکی از مهمترین سازمان های امداد رسان، برای بهبود وضعیت سلامت و کاهش آسیب ها و صدمات روحی و جسمیوارده بر آنان، اقدامات لازم، ضروری و بایسته است.

کلیدواژه ها

خستگی، آتش نشانان، پرسشنامه سنجش چند بعدی خستگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.