شناسایی و طبقه بندی عوامل موثر بر قابلیت اطمینان انسان در اپراتورهای اتاق کنترل یک نیروگاه سیکل ترکیبی: یک مطالعه کیفی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار
  • کد COI اختصاصی: NCOHS11_348
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران قلعه نوی

مربی دانشگاه تربیت مدرس

سیدباقر مرتضوی

مربی دانشگاه تربیت مدرس

عادل مظلومی

مربی دانشگاه تربیت مدرس

امیر پاکپور

مربی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

زمینه و هدف: این مطالعه فرآیند و نتیجه ی شناسایی عوامل موثر بر عملکرد (PSF ها) برای کاربرد در تحلیل قابلیتاطمینان انسانی (HRA) وظایف اپراتورهای اتاق کنترل در نیروگاههای سیکل ترکیبی برق را معرفی میکند. رویکرد اتخاذیدر این مطالعه ، کیفی است. که با استفاده از روش نظریه مبنایی در سال 1397 تا 1398 انجام یافت.مواد و روش ها: مشارکت کنندگان شامل شامل 33 نفر از اپراتورهای اتاقهای کنترل در یک نیروگاه سیکل ترکیبی بودند کهبه روش نمونه گیری هدفمند و با حداکثر گوناگونی وارد مطالعه شدند. دادهها با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته، بحث گروهی متمرکز و یادداشت های در عرصه جمع آوری شد. نمونه گیری تا اشباع نظری داده ها ادامه یافت. متنمصاحبه ها تایپ و با استفاده از روش نظریه مبنایی کوربین و اشتراوس 2008 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: قابلیت اطمینان در اپراتورهای اتاق کنترل تحت تاثیر سه عامل فردی، سازمانی و وظایف قرار داشت. در بعد فردیعواملی مانند ، استرس و خستگی و عوارض ناشی از شیفت کاری و عدم ریسک پذیری وی را به سمت وقوع خطا سوق می-دهد و عواملی از قبیل سرعت عمل مناسب در پاسخگویی به آلارمها، حافظه مناسب جهت بخاطر داشتن اکشن ها و دانشفردی کافی مانع از وقوع رخداد خطا میشوند. در بعد سازمانی، مواردی چون سیستم تشویق و تنبیه نامناسب ، آموزشناکافی و غیر کاربردی تسهیل کننده و مواردی چون روابط تیمی و تعامل مناسب با همکاران و دستورالعمل های شفاف وزمان کافی در دسترس موانع ایجاد کننده خطا در نظر گرفته شدند. پیچیدگی کار و انگیزش و تبعیض از جمله تسهیلکننده های مرتبط با وظیفه بودند.نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد عوامل مختلفی میتوانند بر قابلیت اطمینان اپراتورهای اتاق کنترل تاثیر بگذارد.فاکتورهای فردی، سازمانی و مرتبط با وظیفه، گاهی رویداد خطا و کاهش قابلیت اطمینان را تسهیل و گاهی آن را محدود می کنند.

کلیدواژه ها

قابلیت اطمینان ، فاکتورهای تاثیر گذار ، مطالعه کیفی ، گراندد تئوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.