مدل سازی سیستم رانش سطحی بر روی یک بدنه پلنینگ در حرکت پایدار

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI12_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی عزیزی ینگجه

دانشجوی دکترا، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مکانیک ، آزمایشگاه مهندس

محمدسعید سیف

استاد، قطب علمی هیدرودینامیک و دینامیک متحرک های دریایی، دانشکده مه

حمید مهدیقلی

استاد، قطب علمی هیدرودینامیک و دینامیک متحرک های دریایی، دانشکده مه

چکیده

هدف این مطالعه، ارائه یک مدل ریاضی بر اساس آزمایشهای صورت گرفته و روابط تجربی منتشر شده برای پروانههای نیمه مغروق و بررسی تاثیر سیستم رانش سطحی بر حرکت شناور، میباشد. در این مقاله سعی شده است از روابط ارائه شده توسط فراندو 1 برای تخمین نیروی تراست سری خاصی از پروانههای نیمه مغروق، برای شبیهسازی سیستم رانش یک شناور پلنینگ استفاده و حرکت بدنه طبق روابط مشهور سویتسکی 2 در حالت پایدار مدل شود. با توجه به تاثیر متقابل حرکات بدنه و عملکرد سیستم رانش سطحی برای یافتن نقطه تعادل در حرکت پایدار شناور از دو زیربرنامه مجزا برای حل معادلات سویتسکی از یک طرف و محاسبه نیروی تراست از طرف دیگر در یک حلقه محاسباتی استفاده شده است. نهایتاً به منظور مطالعه تاثیر ویژگی های سیستم رانش بر حرکت بدنه پلنینگ، برنامه به صورت موردی برای یک شناور سبک اجرا شده و نتایج در قالب نمودارهای مناسب برای سرعت و زاویه تریم شناور، نسبت غوطهوری پروانه و... برحسب دور پروانه و دو ویژگی هندسی آن (قطر و نسبت گام به قطر) ارائه شده است. نتایج حاکی از افزایش خطی سرعت شناور با دور، قطر و نسبت گام به قطر پروانه در محدوده مورد بررسی بوده و در مقابل، زاویه تریم ، آبخور و در نتیجه نسبت غوطه وری پروانه نیمه مغروق با افزایش دور، قطر و نسبت گام به قطر آن روندی نزولی را طی کرده است.

کلیدواژه ها

پروانه نیمه مغروق ، سیستم رانش سطحی، شناور پلنینگ، نسبت گام به قطر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.