ارزیابی علائم بیماریهای تنفسی و اختلالات عملکرد ریوی کارگران شاغل درکارگاه ریسندگی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار
  • کد COI اختصاصی: NCOHS11_252
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 607
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید حبیبی محرز

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی همدان دانشکده بهداشت

زهرا رحیمی

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی همدان دانشکده بهداشت

چکیده

زمینه و هدف: مواجهه با آلاینده های شیمیایی در محیط کار باعث به خطر افتادن سلامتی کارگران شاغل در صنایع میشود. گردوغبار پنبه یکی از عوامل مستعد کننده شاغلین صنایع نساجی برای ابتلا به بیماریهای ریوی می باشد. هدف ازمطالعه حاضر مقایسه فراوانی علایم اختلالات تنفسی و مقادیر پارامترهای آزمون عملکرد ریوی در بین گروه دارای مواجهه وبدون مواجهه با گرد و غبار پنبه در یک شرکت نساجی می باشد.مواد و روش ها : تعداد 50 نفر از کارگران دارای مواجهه شغلی با پنبه از کارگاه ریسندگی و 58 نفر از کارکنان فاقد پیشینهمواجهه از میان کارکنان اداری یک کارخانه نساجی وارد مطالعه گردیدند. برای تمام افراد، پس از تکمیل پرسشنامه تنفسیاستاندارد، شیوع علائم تنفسی مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون عملکرد ریوی (اسپیرومتری) قبل از شروع به کار کارگرانانجام گرفت و در نهایت فراوانی علایم اختلالات تنفسی و مقادیر پارامترهای آزمون عملکرد ریوی در بین گروه دارای مواجهه وبدون مواجهه با گرد و غبار پنبه مورد مقایسه قرار گرفت.یافته ها: علائم بیماریهای تنفسی نظیر سرفه، خلط، خس خس ریه و تنگی نفس در میان افراد دارای مواجهه بیشتر از افرادگروه بدون مواجهه بود اما این اختلاف تنها برای فراوانی خلط از لحاظ آماری معنی دار بود. همچنین مقایسه مقادیرپارامترهای عملکرد ریوی حاکی از این بود که اگر چه میانگین مقادیر این پارامترها در گروه مواجهه یافته نسبت به گروه بدونمواجهه کاهش داشته است اما تنها برای پارامتر FVC/ FEV1 این کاهش به لحاظ آماری معنی دار می باشد.نتیجه گیری: یافته های مطالعه نشان داد که مواجهه با گرد و غبار پنبه در صنعت مورد مطالعه تاثیراتی را بر روی شیوععلایم بیماری های تنفسی و تغییر در پارامترهای عملکرد ریوی آنها نسبت به گروه بدون مواجهه داشته است و ادامه این رودمی تواند منجر به تشدید این موارد گردد.

کلیدواژه ها

علایم تنفسی، اسپیرومتری، ریسندگی، گرد و غبار پنبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.