آسیب نیدل استیک و عوامل مرتبط با آن در پرستاری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار
  • کد COI اختصاصی: NCOHS11_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 863
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مبینا کاویانی

دانشجوی کارشناسی ارشدپرستاری

چکیده

زمینه و هدف: آسیب نیدل استیک در بین پرستاران بسیار رایج می باشد و به دلیل پیامدهای بیولوژیکی این آسیب هامی توانند بسیار خطرناک باشند و منجر به انتقال بیش از 20 پاتوژن عمومی از جمله هپاتیت C، هپاتیت B و ایدز گردد.پرستاران در مقایسه با سایر کارکنان سلامت، بیشتر در معرض خطر می باشند. این آسیب ها منجر به استرس و اضطرابقربانیان می شود و هزینه های زیادی بر سیستم مراقبتی وارد می کند. بنابراین هدف از مطالعه ی حاضر تعیین وضعیت آسیبنیدل استیک و عوامل مرتبط با آن در پرستاری بود.مواد و روش: مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی مروری نظام مند بود که در آن تمامی مقالات فارسی و انگلیسی از سال 2000به بعد در زمینه نیدل استیک در پرستاران و کارکنان بهداشتی درمانی مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور دستیابی بهمستندات علمی مرتبط جستجوی الکترونیک به دو زبان فارسی و انگلیسی در بانک های اطلاعاتی پایگاه اطلاعات علمی جهاددانشگاهی (SID)، بانک اطلاعات نشریه کشور(Magiran)، بانک اطلاعات مقالات علوم پزشکی ایران (Iran medex) ، Ovid ،Pubmed ، Science Direct ، ProQuest و Google Schoolar انجام شد. در نهایت 73 مقاله وارد مطالعه شدند.یافته ها: در 73 مقاله وارد شده شواهد حاکی از آن بودند که سوزن شایع ترین وسیله آسیب رسان می باشد و بیشترین آسیبوارده دست ها را درگیر می کند. بین مشخصات جمعیت شناختی، سابقه کاری، واکسیناسیون، سطح تحصیلات و میزان بروزحادثه رابطه معنی داری وجود داشت. از علل بروز نیدل استیک از نظر اکثریت افراد حجم کار زیاد و عدم وجود اطلاعاتحفاظتی، بی دقتی و فشارزمان عنوان شده است.نتیجه گیری: با اینکه آسیب نیدل استیک بسیار شایع می باشد با این وجود بیش از نیمی از افراد به دلایلی ازجمله مشغلهکاری، نداشتن آگاهی و ترس از پیامدهای منفی این آسیب ها را گزارش نمی کنند و برخی هم واکسیناسیون خود را به طورناقص انجام می دهندکه نشان دهنده تهدیدی جدی برای ابتلا کارکنان به بیماری های عفونی خطرناک است. بنابراین لازم استمدیران پرستاری روش های پیشگیری از آسیب، ایمن سازی محیط، کامل کردن پوشش واکسیناسیون، برقراری سیستمگزارش دهی وآگاه ساختن مراقبان سلامت از مخاطرات عدم گزارش را مورد توجه قرار دهند.

کلیدواژه ها

پرستار، آسیب، نیدل استیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.