مدل سازی خطی سلسله مراتبی بین آماره ی برازش فرد H^T و متغیرهای زمینه ای دانش آموزان در آزمون ریاضی پایه ی هشتم مطالعه تیمز 2015

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه اندازه گیری تربیتی، دوره: 9، شماره: 35
  • کد COI اختصاصی: JR_JEM-9-35_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوریا رضاسلطانی

دانشجوی دکتری سنجش و اندازه گیری، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

ابراهیم خدایی

دانشیار روش ها و برنامه های آموزشی و درسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

جلیل یونسی

دانشیار سنجش و اندازه گیری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

امین موسوی

دانشیار روان شناسی تربیتی، دانشگاه ساسکاچوان، ساسکاچوان، کانادا

چکیده

سنجش برازش فرد در تضمین روایی و عدالت استفاده و تفسیر نمره های آزمون، مفید واقع می شود. در این تحقیق با استفاده از آماره ی برازش فرد H^T به بررسی الگوی پاسخ آزمون ریاضی پایه ی هشتم مطالعه تیمز 2015 دانش آموزان کشورهای استرالیا، ایران و جمهوری کره پرداخته شده است. برای بررسی تاثیر متغیرهای زمینه ای بر مقدار آماره ی برازش فرد دانش آموزان، با توجه به ساختار سلسله مراتبی داده ها از مدل سازی خطی سلسله مراتبی استفاده شد. به استناد ضریب همبستگی درون رده ای، 83.7% از واریانس آماره ی برازش فرد 〖 H〗^T در سطح دانش آموز و 16.3% از آن در سطوح مدرسه و کشور است. همچنین با توجه به مدل نهایی خطی سلسله مراتبی بین مقدار آماره ی برازش فرد H^T و عوامل سطوح دانش آموزان، مدارس و کشورها، صرفا متغیرهای میانگین پیشرفت تحصیلی کشورها، تاکید مدرسه بر موفقیت تحصیلی دانش آموزان، اطمینان در یادگیری ریاضیات دانش آموزان و برآورد توانایی دانش آموزان از عوامل با ضرایب معنی دار در مدل نهایی هستند.

کلیدواژه ها

آماره ی برازش فرد H^T, الگوی پاسخ, روایی نمره های آزمون, سنجش برازش فرد, مدل سازی خطی سلسله مراتبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.