راهکارهای ساماندهی فضایی کاربری فضای سبز شهری از دیدگاه توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهشهای کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و پنجمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF06_1169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس غفاری

کارشناس ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

چکیده

فضاهای سبز و پارکها، مراکز بزرگ خدماتی، زمین ها و سالن های ورزشی، مراکز فرهنگی، تفریحی و گردشگری، سواحل و... همه و همه محل تعامل و ارتباط مردم می باشد. شهرها مدیریت می شوند تا بتوانند رفاه و آسایش ساکنان را تامین کنند. مدیریت شهری علاوه بر آنکه مسئول برقراری توزیع عادلانه امکانات شهر است، با هدایت تحولات کالبدی شهر، رسالت حفظ محیط زیست و سلامت زندگی شهری، زیبایی سیمای شهر، ایجاد فضاهای عمومی جهت خدمات رسانی به اهالی و برقراری ارتباطات و تعاملات شهروندان در سطوح شهر، مناطق و محلات را نیز عهده دار است. با رشد شهرنشینی و به دنبال آن افزایش مشکلات زیست محیطی اهمیت مفاهیمی چون کیفیت زندگی، برای مطلوبتر نمودن محیط های زندگی بیش از پیش نمایان است. در این میان، فضاهای سبز شهری دارای ویژگی هایی است که آنها را به فضاهای مناسبی برای ارتقای کیفیت زندگی انسان تبدیل می کند. بر همین اساس هدف اصلی در این پژوهش راهکارهای ساماندهی فضایی کاربری فضای سبز شهری از دیدگاه توسعه پایدار با روش توصیفی- تحلیلی می باشد. نتایج پژوهش نشان می دهد مکان هایی مانند پارکها، درختان و آب ها در شهر، خدمات زیست محیطی، اجتماعی و فیزیولوژیکی را فراهم می کند که در زیست پذیر نمودن شهرها اهمیت بسیاری دارند. این امر زمانی اتفاق خواهد افتاد که این فضا خود دارای ساختار و ویژگی های کمی و کیفی مناسبی بوده، که بتواند نقش های واگذار شده و مورد انتظار را به خوبی ایفا کند. همچنین می توان چنین جمع بندی کرد پارک ها و فضای سبزشهری ازجمله کاربری هایی است که توزیع و پراکنش آن درسطح شهراهمیت زیادی دارد و یکی ازمسائل مهمی که اکنون درشهرهای بزرگ به چشم می خورد، عدم تعادل درنظام توزیع و نارسایی سیستم خدمات شهری ازجمله فضای سبزشهری است.

کلیدواژه ها

ساماندهی فضایی، کاربری، فضای سبز شهری، توسعه پایدار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.