بررسی تاثیر استراتژی های پاداش بر بهره وری نیروی انسانی با نقش میانجی عملکرد تیمی کارکنان (مورد مطالعه: کارکنان بندر امام خمینی (ره))

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش علوم دریایی، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MST-6-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا سپهوند

استاد گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشگاه لرستان.

راضیه فعلی

دانشجوی دکتری رشته مدیریت دولتی- مدیریت منابع انسانی، دانشکده اقتصاد و علوم اداری، دانشگاه لرستان.

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر استراتژی های پاداش بر بهره وری نیروی انسانی با نقش میانجی عملکرد تیمی کارکنان در بندر امام خمینی (ره) می باشد. تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها توصیفی – علی و از نوع تحقیقات کمی می باشد. جامعه آماری پژوهش کارکنان بندر امام خمینی (ره) بودند. تعداد این افراد 300 نفر گزارش شد. حجم نمونه براساس جدول مورگان 169 نفر تعیین شد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها از آمار استنباطی (آزمون نرمال بودن و مدل معادلات ساختاری) در قالب نرم افزارهای SPSS و smartPLS استفاده شد. نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد که پاداش مبتنی بر سرمایه اجتماعی، پاداش مبتنی بر بازار و پاداش مبتنی بر مقام بر هر دو متغیر عملکرد تیمی کارکنان و بهره وری نیروی انسانی تاثیر مثبت داشتند، در حالی که پاداش مبتنی بر فرآیند بر این دو متغیر بی تاثیر بود. نتایج همچنین نشان داد که پاداش مبتنی بر نتایج فردی بر بهره وری بندر و پاداش مبتنی بر نتایج جمعی بر عملکرد تیمی کارکنان دارای تاثیر مثبت بودند. در نهایت عملکرد تیمی کارکنان بر بهره وری نیروی انسانی تاثیر مثبتی داشت و نقش میانجی آن در تاثیر پاداش مبتنی بر سرمایه اجتماعی، پاداش مبتنی بر بازار و پاداش مبتنی بر مقام بر بهره وری تایید شد.

کلیدواژه ها

استراتژی های پاداش, عملکرد تیمی کارکنان, بهره وری نیروی انسانی, بندر امام خمینی (ره)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.