مروری بر خواص مکانیکی کامپوزیت های نانولیف کربن/ پلیمر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته ای نانو فناوری
  • کد COI اختصاصی: NANOB01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عماد اولیاء

استادیار دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه یزد

محمدجواد عبقری

استادیار دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه یزد

چکیده

قابلیت ایجاد خواص با استفاده از نانوالیاف کربن و تقویت پایداری کامپوزیت های پلیمری تقویت شده برای مصارف فضایی که نیازمند به تحمل نیروهای مکانیکی تحت دماهای بسیار بالا میباشند از اهمیت به سزایی برخوردار است. لذا در این تحقیق، به بررسی خواص مکانیکی کامپوزیت های تقویت شده با نانوالیاف کربن تحت نیروی کششی، فشاری و خمشی پرداخته شده است . علاوه بر ساختار نانوالیاف کربن که نقش مهمی در اندازه گیری کارایی تقویت کننده دارد، زمینه نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. درنتیجه خواص کامپوزیت با زمینه ی رزین ترموپلاستیک، رزین ترموست، و نانوکامپوزیت های زمینه الاستومری مورد مطالعه قرار گرفته اند . پلی پروپیلن رایج ترین رزین ترموپلاستیکی است که با نانوالیاف کربن تقویت میگردد و در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. از میان ترموستها، نانوکامپوزیت ها با زمینه ی رزین اپوکسی و وینیل استر مطالعه شده اند. همچنین، خواص ویسکوالاستیک کامپوزیت های پلیمری تقویت شده با نانولیف کربن مورد بررسی قرار گرفته است. تغییرات خواص مکانیکی نیز از دماهایی از زیر صفر تا بالای دمای انتقال شیشه ای مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتند. ترکیبات مختلفی از کامپوزیت های نانوالیاف کربن/پلیمر به روش تحلیل مکانیکی دینامیکی ارزیابی و تخمین پارامترهایی مانند مدول ذخیره، مدول اتلاف و پارامتر میرایی بررسی گردیدند. ماکزیمم دمای کاربرد و دمای انتقال شیشه ای این کامپوزیتها نیز اندازه گیری و گزارش شده است. همراه با سایر خواص (مانند رسانایی الکتریکی و حرارتی که در سایر رزینها افزایش مییابد)، نانوکامپوزیت های نسبتا بهبود یافته میتوانند کاربردهای جدیدی داشته باشند.

کلیدواژه ها

نانوالیاف کربن، کامپوزیت، خواص مکانیکی، خواص کششی، خواص فشردگی، خواص خمشی، مدلهای تحلیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.