مقایسه طرح جامع منابع آب ایران با اصول بین المللی مدیریت جامع منابع آب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED14_315
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 533
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر سعدالدین

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گروه آبخیزداری، دانشکده مرتع و آبخیزداری

هدایت فهمی

معاون دفتر برنامه ریزی کلان آب و آبفا وزارت نیرو

علی نجفی نژاد

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گروه آبخیزداری، دانشکده مرتع و آبخیزداری

امید اسدی نلیوان

دکتری آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گروه آبخیزداری

محبوبه بای

دانشجوی دکتری آبخیزداری دانشگاه لرستان، دانشکده مرتع و آبخیزداری

چکیده

در هر کشوری برای رسیدن به توسعه پایدار، فرآیند ارزیابی و مدیریت جامع منابع آب از اهمیت خاصی برخوردار است هدف از تحقیق حاضر تجزیه وتحلیل میزان تطابق طرح جامع منابع آب ایران با اصول دستورالعمل آب اتحادیه اروپا و اصول بین المللی مربوط به مدیریت جامع منابع آب مورد اجماع در کنفرانس های جهانی است اصول حاصل از کنفرانس بین المللی آب و محیط زیست (دوبلین، 1992 ) دومین اجلاس جهانی آب (هیگ، 2000 )، کنفرانس بین المللی آب شیرین (بن، 2001 )، اجلاس سران برای توسعه پایدار سرزمین WSSD (ژوهانسبورگ، 2002 ) و دستورالعمل آب اتحادیه اروپا با اصول طرح جامع منابع آب ایران مقایسه شد. نتایج نشان داد که هفت مورد تفاوت قابل تشخیص است هفت تفاوت مورد اشاره عبارتند از: توجه به نقش زنان، ارتقاء و به روزرسانی قوانین و مقررات منابع آب، توسعه مسئولیت پذیری ها تا پایین ترین سطوح تصمیم سازی، مدیریت انسان - محور، تمرکز بر فقرزدایی، مشارکت ذینفعان، تمرکززدایی و مشارکت بخش خصوصیت موارد مذکور همگی از اصول اساسی مدیریت جامع منابع آب می شود. می شوند که در طرح جامع منابع آب ایران، فرآیند عملیاتی مشخصی برای نیل به آنها ارائه نشده است لذا ضرورت دارد به طور عملیاتی، رویکردهای لازم برای رفع کاستی های مورداشاره ارائه شده و به کار گرفته شود.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، طرح جامع منابع آب ایران، نقش زنان، قوانین و مقررات آب، مشارکت ذینفعان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.