تحلیل SWOT سناریوهای پیشنهادی ستاد احیا دریاچه ارومیه برای کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی (طرح نکاشت، دستکاری حق آبه ها و کشت گلخانه ای)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED14_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 568
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حلیمه رزمی

دانشجوی دکتری، رشته ترویج و آموزش کشاورزی، گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

علی شمس

دانشیار ، دکتری ترویج و آموزش کشاورزی،گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

مرتضی مولائی

دانشیار، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

چکیده

هدف از تحقیق حاضر بررسی دیدگاه های کشاورزان در زمینه نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای پذیرش و اجرای سناریوهای طرح نکاشت، دشتکاری حق آبه ها و کشت گلخانه ای مطرح شده توسط ستاد احیا دریاچه ارومیه جهت نیل به هدف کاهش 40 درصدی مصرف اب کشاورزی می باشد. این مطالعه به روش کیفی ومیدانی و با استفاده از مصاحبه های عمیق فردی و گروه متمرکز انجام شده است. جامعه مورد مطالعه کشاورزان و رهبران محلی حوضه آبریز نازلو، باراندوز، شهرچای و روضه چای بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و مورد مطالعه واقع شدند. از تکنیک سوات برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که این سناریوها در کنار نقاط قوت و فرصت هایی که دارد دارای نقاط ضعف و تهدیدهایی هستند که اجرای آن ها را با مشکل مواجه می کند. به طور کلی عدم همخوانی سیاست های دولتی و یا وجود موازی کاری ها و یا تضادکاری در بین سازمان های دولتی، نیاز به سرمایه مالی زیاد و نیاز به مهارت از نقاط ضعف این سناریوها هستند که خارج از توان کشاورز در مرحله عمل می باشند. مصرف بهینه اب و تغییر سیستم آبیاری و کشت از از مهم ترین نقاط قوت و فرصت های این سناریوها بود. از بین رفتن بخشی از سرمایه و معیشت از تهدیدهای اجرای این سناریوها بودند.

کلیدواژه ها

طرح نکاشت، دستکاری حق آبه ها، کشت گلخانه ای، سوات ، مصرف بهینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.