جستاری نشانه شناختی بر نمایشنامه ی سیاه نوشته ی استاد علی نصیریان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: نخستین همایش ملی هنرهای نمایشی و دیجیتال
- کد COI اختصاصی: CDDA01_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 858
نویسندگان
تهیه کننده و کارگردان صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی
چکیده
این مقاله می کوشد نگاهی تحلیلی بر پایه ی دیدگاه های سوسور و پیرس به نمایشنامه ی سیاه به قلم استاد علی نصیریان بیندازد.این نمایشنامه یکی از مهمترین آثار نمایشی استاد نصیریان می باشد. شخصیت سیاه در نمایشنامه ی استاد نصیریان، برخلاف ویژگی هایبارز این شخصیت در نمایش های سنتی ایرانی، به شدت غمگین و گرفته است. دلالت این محسوری روحی سیاه، ریشه در ذات وجودیاین شخصیت دارد. نشانه ها در یک زمینه ی اجتماعی، روانی، فلسفی و. . . شکل می گیرند و سیاه و اتفاقی که در درون و صحنه یبیرون این متن گرفتارش است، از عین زندگی وی سرچشمه گرفته است. یافته های این تحقیق نشان می دهد، مرگ سیاه در نمایشنامه یاستاد نصیریان، نشانه و دلالت ضمنی بر مرگ نمایش تخت حوضی، سیاه بازی، دلقک بازی، گروه های مطربی و در کل بنگاه هایتئاتری است. مرگی که آرام آرام تمام گروه های تقلیدی کشور را در برگرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد این متن داراینشانه های دال و مدلولی، شمایلی، نمایه ای و نمادین بسیار است که شخصیت سیاه و روابط جدی و تقلیدی وی در قبال خود، اطرافیاننزدیک و جامعه را به روشنی تصویر می کند. این پژوهش به روش تحلیلی و توصیفی انجام شده است.کلیدواژه ها
نمایشنامه، نشانه شناسی، سیاه، علی نصیریانمقالات مرتبط جدید
- تاثیر تحولات سیاسی و اجتماعی بر هنر قالی بافی دوره قاجار (بررسی موردی قالی داستان های شاهنامه موجود در موزه ایران)
- مطالعه تطبیقی فرش های شکارگاه موجود در موزه متروپولیتن با آرایه های گرفت و گیر کاخ هشت بهشت
- سهم سیاحان و مورخان در شناخت فرش های عصر تیموری
- اشاراتی به فرش در متون ایرانی پیش از اسلام
- نقش فرش در هدایای دیپلماتیک دربار صفوی با تاکید بر فرش های مسجد جامع استانبول
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.