تحلیل احساسات در شبکه های اجتماعی با پردازش زبان طبیعی و رویکرد یادگیری عمیق

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: CEPS06_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3863
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شمیم فردحبیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سینا دامی

استادیار گروه کامپیوتر، دانشکده فنی و مهندسی، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

احساسات همواره از دیرباز جنبه مرموز و ناشناخته انسانها بوده و جایگاه مهمی در زندگی اجتماعی افراد و به خصوص در رسانه های اجتماعی دارا میباشد. تحلیل احساسات، به معنی کشف و شناخت احساسات مثبت و یا منفی مردم راجع به یک مساله یا محصول در متون است. افرایش اهمیت تحلیل احساسات با رشد رسانه های اجتماعی مانند نظرسنجی ها، وبلاگها، توئیتر و سایر شبکه های اجتماعی همزمان شده است . تحلیل احساسات، فرآیندی است که عقاید، احساسات، عواطف، کنایه ها، رفتارها و گرایش های نوشته شده با یک زبان نوشتاری را با تکنیکهای پردازش زبان طبیعی (NLP) تجزیه و تحلیل میکند. هدف NLP، پردازش متن با کامپیوترها به منظور تجزیه و تحلیل آن، استخراج اطلاعات و درنهایت بازنمایی اطلاعات مشابه به صورتهای متفاوت میباشداخیرا0،. استفاده از یادگیری عمیق برای تحلیل احساسات به یکی از زمینه های تحقیقاتی مطرح مبدل گشته است.تا کنون، پژوهش های مختلفی در رابطه با رشد موفق برنامه های کاربردی یادگیری عمیق در زمینه NLP برای تحلیل احساسات صورت گرفته است. در حال حاضر، رهیافت اصلی درنظر گرفتن یک جمله به صورت توالی از توکنها (کاراکترها یا کلمات ) و پردازش آنها با یک شبکه عصبی بازگشتی (RNN) میباشد. رایجترین و موفق ترین انواع RNN، LSTMها هستند. پژوهشهای بسیاری وجود دارند که توانایی LSTMها را برای مدل سازی وابستگی های طیف وسیعی از کاربردهای NLP نشان میدهند. رویکردهای نوین، ترکیب LSTMها با سایر شبکه های عمیق را در یک معماری با هدف دستیابی به بهترینهای هردو روش مورد بررسی قرار دادند. مدلهای ترکیبی عمیق که چند شبکه عصبی را به هم مرتبط می سازند ابزاری قویتر برای مدلسازی ویژگیهای چندبخشی متون در تحلیل احساسات ایجاد میکنند. در این پژوهش، از رویکرد ترکیبی شبکه باور عمیق (DBN) برای استخراج ویژگی های سطح بالا با LSTM جهت طبقه بندی احساسات بهره گرفته شد. نتایج تجربی حاکی از امیدبخش بودن روش پیشنهادی و عمکرد بهتر آن در مقایسه با روشهای پایه است.

کلیدواژه ها

تحلیل شبکه های اجتماعی، تحلیل احساسات، طبقه بندی احساسات، پردازش زبان طبیعی، یادگیری عمیق، .LSTM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.