بررسی و شبیه سازی تاثیر ضریب شکست محیط بر روی سلول خورشیدی سیلیکونی آمورف پلاسمونی حاوی نانوصفحه ریبونی نقره

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علمی فیزیک کاربردی ایران، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAPAZ-8-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل شریف کاظمی

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران ایران.

سعید علیائی

استاد گروه الکترونیک، آزمایشگاه تحقیقاتی نانوفوتونیک و اپتوالکترونیک (NORLab) دانشکده مهندسی برق، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی

حامد افخم

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران ایران

چکیده

سلول های خورشیدی در محیط­ های مختلف و بسته به اینکه در چه شرایط آب و هوایی قرار می­گیرند بازده و عملکرد متفاوتی دارند. تغییرات آب و هوا به تغییر ضریب شکست محیط می انجامد و عملکرد سلول خورشیدی را تحت تاثیر قرار می­ دهد. در این مقاله، تاثیر تغییرات ضریب شکست محیط در سلول خورشیدی سیلیکونی به ضخامت 500 نانومتر و نانوصفحات ریبون نقره با عرض 25 نانومتر و طول 50 نانومتر شبیه­ سازی و مدل­سازی شده ­است. تغییرات ضریب شکست محیط از 1 تا 1.6 در عملکرد سلول خورشیدی بررسی شده ­است. نتایج شبیه ­سازی نشان می­دهد که بیشترین بازده و جذب سلول خورشیدی پلاسمونی با نانوصفحات ریبون نقره با عرض 25 نانومتر و طول 50 نانومتر و دوره تناوب 50 نانومتر در ضریب شکست 1.2 اتفاق می افتد. بازده سلول خورشیدی در این شرایط برابر 12.45% و ضریب پرشدگی حدود 83% به دست آمد. همچنین نتایج شبیه­ سازی مقدار ولتاژ مدار باز و چگالی جریان اتصال کوتاه را به ترتیب 0.21 ولت و mA/cm2 6.91 نشان می ­دهند.

کلیدواژه ها

سلول خورشیدی, نانوصفحه نقره, ضریب شکست, ریبون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.