پیش بینی فرسایش بادی در ارضی امیدیه از مدل های RWEQ،WEPSوIRIFR

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرسایش بادی
  • کد COI اختصاصی: ISADMC01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1920
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی عامری خواه

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه شهید چمران

عطا اله خادم الرسول

عبدالامیر معزی

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه شهید چمران

چکیده

در سالهای اخیر توجه روزافزونی به بهبود و حفظ منابع طبیعی و جلوگیری از دست رفتن آنها و کاهش خسارات ناشی از بین رفتن این منابع شده است فرسایش بادی یکی از عوامل هدررفت منابع خاک در نواحی خشک و نیمه خشک زمین است با توجه به قرارگیری بخش وسیعی از عرصه ایران در بخش خشک و نیمه خشک شناسایی کانونهای فرسایش بادی و اندازه گیری آن از اهمیت ویژه ای برخوردار می شود طی سالهای 1965 تاکنون مدلها و روشهایی جهت اندازه گیری این پدیده در ایالات متحده ، اروپا و ایران ایجاد شده است یکی ازاین مدلها RWEQ و مدل WEPS فراگیرترین مدلها در این زمینه است دراین تحقیق فرسایش بادی با استفاده از این دو مدل در مقایسه با مدل IRIFR برروی رخساره ژئومرفولوژی انتخاب شده در اراضی به وسعت 70 هکتار جهت مدل RWEQ . و 0/64 هکتار جهت شبیه سازی با مدل WEPS در هر رخساره در نظر گرفته شدها ست.

کلیدواژه ها

فرسایش بادی، RWEQ ،IRIFR ،WEPS، مدل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.