تجربه کشورهای افریقایی در کنترل فرسایش بادی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فرسایش بادی و طوفانهای گرد و غبار
  • کد COI اختصاصی: ISADMC02_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی طالبی

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد

ربابه پورشرعیاتی

کارشناسی ارشد آبخیزداری

اعظم جایدری

کارشناسی ارشد آبخیزداری

سمیه شاطرابشوری

کارشناسی ارشد آبخیزداری

چکیده

باد یکی از عوامل مهم فرسایش خاک در مناطق خشک و نیمه خشک محسوب میشود که به دلیل محدودیت پوشش گیاهی در این نواحی، قادراست بر اثر کاوش، ذرات قابل انتقال خاک را با خود حمل نموده و منجر به ایجاد فرسایش بادی گردد. در قاره افریقا، بیشترین خسارات، ناشی از 2 جمعیت افریقا به این کار مشغولند. در / بارانهای سنگین، سیل و فرسایش بادی میباشد. مهمترین فعالیت اقتصادی در افریقا کشاورزی است و 3 این قاره باد خسارات زیادی به محصولات کشاورزی وارد کرده و باعث کاهش بازده این محصولات شده است. بادهای شدید باعث آسیب به درختان و محصولات کشاورزی و همچنین رسوبات بادی باعث آسیب به کانالهای آبی شده است. برای حل مشکل فرسایش بادی روشهای متفاوتی وجود دارد که در این مقاله به سیستمهای آگروفارستری، سیستمهای پارکلند و درختان پراکنده به عنوان تجربه کشورهای ساحل بوکینافاسو، نیجریه، تانزانیا، سودان وکنیا، پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

افریقا، سیستمهای آگروفارستری، سیستمهای پارکلند،کنترل فرسایش بادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.