تدوین راهبردهای توسعه اکوتوریسم بیابان در دشت لوت

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی، دوره: 10، شماره: 40
  • کد COI اختصاصی: JR_STRA-10-40_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نورمحمد یعقوبی

دانشگاه سیستان و بلوچستان

زینب قصاب زاده لنگری

دانشگاه سیستان و بلوچستان

فرحناز آهنگ

دانشگاه سیستان و بلوچستان

حسن غفاری

دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

با توجه به شیفتگی پسانوگرایی، سکوت و تنهایی، گردشگری بیابان ارزش معنوی و جدیدی از گشت­وگذار در مناطق ساکت و بایر ایجاد کرده که این امر باعث رشد پیوسته­ آن در مناطق مختلف جهان شده است. از طرفی توسعه اکوتوریسم علاوه بر ایجاد درآمد برای افراد محلی و به طورکلی افزایش GDP، می­تواند در حفاظت از اکوسیستم بیابان ها تاثیر به­سزایی داشته باشد. از این­رو پژوهش حاضر به تدوین راهبردهای توسعه اکوتوریسم بیابان در دشت لوت پرداخت. این پژوهش از حیث هدف کاربردی و از نظر روش بررسی، جزء تحقیقات توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری این پژوهش را 30 نفر از کارشناسان مرتبط با صنعت گردشگری استان کرمان و همچنین افراد آشنا به دشت لوت تشکیل دادند. برای تجزیه و تحلیل داده­ها و در نتیجه ارائه راهبردهای مناسب از روش تحلیلی SWOT و ماتریس کمی QSPM استفاده شد. پژوهش در پنج فاز انجام گردید. نتایج حاصل از اجرای چهار فاز نخست نشان داد که منطقه تهاجمی به­منزله موقعیت راهبردی برتر در توسعه اکوتوریسم دشت لوت است. در فاز پنجم از طریق ماتریس کمی QSPM راهبردهای منطقه تهاجمی به ترتیب جذابیت الویت­بندی شد و راهبرد اول این منطقه به­مثابه جذاب­ترین راهبرد تعیین گردید.

کلیدواژه ها

گردشگری, اکوتوریسم, دشت لوت, SWOT, QSPM

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.