بکارگیری روش فراابتکاری جغرافیای زیستی جهت واسنجی مدل بارش-رواناب
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین دوره همایش ملی مدل سازی وفناوری های جدید در مدیریت آب
- کد COI اختصاصی: MIWM01_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 626
نویسندگان
استادیار، گروه مهندسی نقشهبرداری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه زابل
استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه بیرجند
استاد، دانشکده مهندسی نقشهبرداری و اطلاعات مکانی، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران
چکیده
مدلهای بارش رواناب- غالبا برای شبیه سازی رواناب حاصل از بارش در یک حوضه آبریز به کار میروند. استفاده صحیح از این مدلها و شبیه سازی خوب با اینگونه مدلها وابسته به تعیین پارامترهای مدل در فرآیند واسنجی میباشد. طی فرآیند واسنجی مقادیر پارامترهای مدل طوری برآورد میشوند که مدل به خوبی بتواند سیستم طبیعی را شبیه سازی نماید. برای واسنجی اینگونه مدلها میتوان از روشهای سعی و خطا و یا بهینه سازی استفاده نمود. روشهای اول غبال زمانبر بوده و وابسته به تخصص کاربر میباشد در صورتیکه روشهای بهینه سازی میتواند جهت واسنجی اتوماتیک این مدلها به کارگرفته شده و پارامترهای مدل بصورت اتوماتیک به گونهای از فضای پارامتر انتخاب شوند که مدل بهترین عملکرد در شبیه سازی را داشته باشد. در این مقاله روش بهینه سازی جغرافیای زیستی((BBO برای نخستین بار در واسنجی یک مدل بارش-رواناب استفاده شده و نتایج آن با نتایج سه روش پرکاربرد الگوریتم ژنتیک((GA، ازدحام ذرات((PSO و تکامل مجتمعهای مخلوط شده((SCE-UA مقایسه شده است.کلیدواژه ها
مدل بارش- رواناب، واسنجی اتوماتیک، فراابتکاری، BBOمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.