مقایسه بارش-رواناب مدل سازی شده توسط 2KINEROS و معادلات منطقه ای (مورد مطالعه: حوضه بار خراسان رضوی)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین دوره همایش ملی مدل سازی وفناوری های جدید در مدیریت آب
- کد COI اختصاصی: MIWM01_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 507
نویسندگان
کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه بیرجند
استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه بیرجند
استادیار گروه علوم و مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه بیرجند
چکیده
در این پژوهش به منظور مقایسه بارش رواناب شبیه سازی شده با مدل2KINEROS و مدلسازی با استفاده از معادلات منطقه ای، ابتدا بارش-رواناب حاصل از دو رگبار در اسفند ماه سال 1369 و1370با استفاده از مدل شبیهسازی شد. در ادامه معادلات منطقه ای در مدل جایگزین شد و نتایج حاصل به صورت نمودار ارائه گردید. مقایسه هر روش با استفاده از سری مشاهداتی به صورت نمودار ارائه شد و مقادیر اختلاف دو روش مورد بررسی قرار گرفت . در انتها از ضریب همبستگی اصلاح شده و ناش-ساتکلیف به عنوان معیارهای ارزیابی استفاده شد. نتایج نشان داد که ضریب همبستگی اصلاح شده بر اساس معادلات جهانی و بومی برای واقعه اسفند 1369به ترتیب برابر 93/0 و 73/0 میباشد. به طور مشابه برای واقعه سال 1370 این مقادیر 89/0 و 95/0 به دست آمده است. و اختلاف نکوئی برازش بر اساس ضریب ناش-ساتکلیف برای شبیه سازی براساس معادلات جهانی و منطقه ای برای واقعه اسفند 1369برابر 8 درصد و برای واقعه اسفند 1370 برابر 6 درصد میباشد. همچنین نتایج نشان میدهد که نکوئی برازش در دو واقعهی بارندگی با معادلات جهانی بیشتر از نتایج حاصل از مدلسازی با معادلات بومی میباشد. ولی مقدار همبستگی اصلاح شده برای دو واقعه نشان میدهد که همبستگی مدلسازی با معادلات جهانی برای واقعه 1369 بیشتر از همبستگی مدلسازی با معادلات منطقه ای میباشد و میزان همبستگی مدلسازی با معادلات منطقه ای برای واقعه 1370 بیشتر از همبستگی با معادلات جهانی میباشد.کلیدواژه ها
حوضه بار نیشابور، معادلات منطقه ای، مدل 2KINEROSمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.