نقش میانجی پایداری مقصد در رابطه گردشگری مسئولانه با کیفیت زندگی جامعه محلی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم و مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: IRANEESD02_072
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1049
نویسندگان
کارشناسی ارشد، مدیریت جهانگردی- برنامه ریزی توسعه، مدیریت جهانگردی، دانشکده گردشگری، دانشگاه سمنان، سمنان
استاد گروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه سمنان، سمنان
استادیار گروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه سمنان، سمنان
چکیده
کیفیت زندگی بهعنوان مفهومی چندبعدی و با اهمیت در زندگی جوامع امروزی، در بسیاری از رشته های علمی، ازجمله گردشگری، موردتوجه قرارگرفته است. بر این اساس هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی پایداری مقصد در رابطه گردشگری مسئولانه با کیفیت زندگی جامعه محلی بوده است. پژوهش حاضر با توجه به هدف، کاربردی و با توجه به نحوه گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی همبستگی محسوب می-شود. جامعه آماری پژوهش شامل تمام مردم محلی باسواد شهر شهمیرزاد 7000) نفر) بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده 200 نفر به عنوان نمونه پژوهش 137) نفر مرد و 63 نفر زن) انتخاب شدند. همه آنها پرسشنامه های گردشگری مسئولانه، پایداری مقصد و کیفیت زندگی جامعه محلی را تکمیل کردند. پس از محاسبه روایی و پایایی ابزارها، داده ها با استفاده از روشهای آماری همبستگی و مدل معادلات ساختاری تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که: بین گردشگری مسئولانه و پایداری مقصد با کیفیت زندگی جامعه محلی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. گردشگری مسئولانه بر کیفیت زندگی جامعه محلی اثر مستقیم و معناداری دارد؛ همچنین گردشگری مسئولانه اثر معناداری بر پایداری مقصد دارد. درنهایت گردشگری مسئولانه با میانجیگری پایداری مقصد اثر غیرمستقیم و معناداری بر کیفیت زندگی جامعه محلی ایفا میکند. نتایج این پژوهش حاکی از اهمیت توجه به گردشگری مسئولانه و ایجاد فرهنگ آن در بین گردشگران و پایداری مقصد در افزایش کیفیت زندگی جامعه محلی بود.کلیدواژه ها
گردشگری مسئولانه، پایداری مقصد، کیفیت زندگی، مردم محلیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.