بررسی و تحلیل استفاده از سیستم های هیبریدی در واحدهای صنعتی برپایه معادلات حاکم بر آنها و با بکارگیری نرم افزار HOMER

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم و مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: IRANEESD02_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا اکبری

کارشناس ارشد، مهندسی مکانیک بیوسیتم انرژی تجدیدپذیر، دانشگاه تبریز ، تبریز،

فرید حقیقت شعاراصل

دانشجوی دکتری، مهندسی مکانیک بیوسیستم انرژی تجدیدپذیر، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل.

چکیده

تلفیق منابع تجدیدپذیری همچون باد که در حال حاضر رایج ترین نوع این انرژی هاست، با انواع غیرمتداولتر این نوع از انرژیها همچون انرژی ذخیره شده در گاز هیدروژن شاید بتواند ضمن پایین آوردن هزینه های تولید این نوع انرژی در حذف تدریجی و جایگزینی هر چه بیشتر انرژی های فسیلی موثر باشد. با این وجود البته به دلیل پایین بودن قیمت سوختهای فسیلی و همچنین کمبود منابع آب این روش نمیتواند برای بسیاری از کشورها کارساز باشد. در این پژوهش تحلیل و بررسی امکان استفاده از سامانه های ترکیبی انرژی در مقیاس کوچک برای تامین برق مصرفی واحدهای صنعتی مورد بررسی قرار گرفت. برای این کار از نرمافزار هومر به منظور شبیه سازی و ارزیابی فنی و اقتصادی سیستم های هیبریدی استفاده میشود. این نرم افزار توسط آزمایشگاه ملی انرژی تجدیدپذیر ایالات متحده ی آمریکا ایجاد شده و توسعه یافته است، استفاده شد. طبق تحلیلها نرمافزار هومر کاربران را قادر میسازد تا گزینه های طراحی متفاوت را بر اساس تکنیکی و اقتصادی مقایسه کنند. همچنین امکان اعمال تغییرات و عدم قطعیتها را در ورودیها فراهم میکند. طبق نتایج این پژوهش ملاحظه شد که تحلیل سیستمهای هیبریدی با نرم افزار هومر روش کارایی است که با استفاده از آن در سیستمهای هیبریدی میتوان گزینه های طراحی مناسب را برای برخورداری مناسب از انرژی بکار برد.

کلیدواژه ها

سامانه هیبریدی، محیط زیست، انرژیهای تجدیدپذیر، نرم افزار HOMER و واحدهای صنعتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.