تاثیر تغذیه نیتروژن در توپیاری گل داودی (Chrysanthemum grandiflorum)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 48، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JHS-48-1_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 407
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز جانی پور

استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

عزیزاله خندان میرکوهی

استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

فاطمه جمالی

دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

احمد خلیقی

استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

چکیده

جهت افزایش زیبایی مشخصه توپیاری گل داودی، آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه بلوک (تکرار) و چهار تیمار شامل کاربرد نیتروژن در چهار مقدار 0، 100، 150 و 200 میلی گرم در هر کیلوگرم خاک با اضافه کردن نیترات آمونیوم به عنوان کود پایه به بستر کاشت انجام شد. در هر کرت آزمایشی (پلات) دو گلدان (هر گلدان حاوی یک بوته) گل داودی قرار داشت. قلمه­های ریشه­دار داودی (Chrysanthemum grandiflorum) ژنوتیپ سفید (کد 288) در بستر کشت حاوی نسبت حجمی مساوی از خاک مزرعه با بافت لوم، خاک برگ پوسیده و ماسه شسته کشت شد. از قالب­های هرمی شکل با استفاده از سیم­های فلزی با پایه­های چوبی به منظور توپیاری گل داودی استفاده شد. اثر کوددهی نیتروژنی در شرایط هدایت شده بر صفات ارتفاع، شمار و سطح برگ، طول ریشه، وزن تر و خشک، میزان سبزینه (کلروفیل) کل، میزان نیتروژن بافت و صفات زایشی ارزیابی شد. نتایج نشان داد میزان سبزینه کل با افزایش سطح نیتروژن افزایش یافت. بیشترین میزان صفات رویشی در سطح نیتروژن 200-150 میلی­گرم بر کیلوگرم خاک و بیشترین میزان صفات زایشی در سطح نیتروژن 150-100 میلی­گرم در کیلوگرم بود. بنابراین، برای تامین رشد رویشی مناسب در توسعه شاخه گل داودی در توپیاری تامین سطوح بالای نیتروژن (200 میلی­گرم در کیلوگرم خاک) در مرحله رشد رویشی و کاهش تغذیه با نیتروژن تا سطح 100 میلی­گرم در کیلوگرم خاک برای فرآیند گلدهی آن در شرایط یادشده، مناسب بوده و قابل توصیه است.

کلیدواژه ها

فضای سبز, شکل سازی, گیاهان زینتی, هرس, محوطه سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.