تاثیر دو روش پوشاندن با کاغذ مومی در مهار آسیب های ناشی از سرمازدگی میوه انار ’ملس ساوه‘ در سردخانه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 48، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHS-48-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصباح بابالار

استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

عزیزه مسیب زاده

دانشجوی دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

ذبیح اله زمانی

استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

امیر موسوی

دانشیار، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری

چکیده

یکی از مهم ترین عامل های محدود کننده انبارداری میوه انار تنش سرمازدگی است. از نشانه های قابل مشاهده می توان به قهوه ای شدن پوست و رنگ پریدگی نارمیانبر (آریل) ها اشاره کرد. در طول سال های گذشته تحقیقات پرشماری به منظور بررسی و مهار این پدیده صورت گرفته است. در این پژوهش تاثیر دو روش پوشاندن میوه با کاغذ مومی در مهار آسیب های ناشی از تنش سرمازدگی نسبت به شاهد مقایسه و ارزیابی شده است. روش کار به این صورت بود که شماری از میوه ها درون پوشالی از کاغذ مومی قرار گرفته و شمار دیگری از میوه ها درون صفحه های کاغذ مومی پیچیده شدند. میوه های شاهد هیچ پوششی دریافت نکردند. میوه ها به انباری با دمای 5 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85درصد منتقل شدند. نمونه برداری به مدت 12 هفته و هر سه هفته یک بار انجام شد. ارزیابی های ظاهری نشان داد، پوشاندن میوه ها باعث کاهش معنی دار قهوه ای شدن پوست و حفظ درخشندگی نارمیانبر ها می شود. همچنین مشخص شد که میوه های پوشانده شده نشت یونی و پراکسیدهیدروژن کمتری نسبت به میوه های شاهد داشته اند. تحلیل نتایج به دست آمده نشان می دهد، هر دو روش پوشاندن قابلیت مهار آسیب های ناشی از تنش سرمازدگی در بافت های مختلف میوه انار را داشته اند. بنابراین هر دو روش پوشاندن قابلیت تجاری سازی را دارند، با این حال پیچیدن میوه ها درون صفحه های کاغذی به دلیل کارایی بهتر و نیاز به میزان کمتر کاغذ در اولویت قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

انبارداری, تنش, قهوه ای شدن, نارمیانبر, نشت یونی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.