بررسی اثر برجام بر رتبه بندی شرکت ها با استفاده از تکنیک Vikor و Topsisدر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت، تجارت جهانی، اقتصاد، دارایی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: MWTCONF01_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 612
نویسندگان
کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی
کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثر برجام بر رتبه بندی شرکتهای صنعت نفت گاز و پتروشیمی با استفاده از تکنیکهای Topsis و AHP فازی به مرحله اجرا درآمد. روش انجام این پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایشی است و از نظر هدف کاربردی میباشد. جامعه آماری شامل 500 نفر از خبرگان 52 شرکت فعال در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی بوده است و به منظور حصول اطمینان از صحت داده های جمع آوری شده ، حجم نمونه بر اساس جامعه محدود ،شامل کل افراد جامعه تعیین گردید. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد و نرخ بازگشت 92/6 به دست آمد. روایی پرسشنامه از طریق روایی صوری و روایی محتوایی مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ برابر با 0/84 برآورد گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در قسمت آمار توصیفی شامل فراوانی، درصد، کلموگروف اسمیرنوف و در قسمت استنباطی با استفاده از نرم افزارهای آماری TopSis fuzzy - fuzzy vikor انجام گرفت. یافته ها بر اساس 4 معیار نسبت های مالی – نسبت های فعالیت – نسبت های نقدینگی و نسبت های سودآوری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . در نتایج Topsis در مرحله قبل از اجرای برجام شرکت پالایشگاه گاز خانگیران به عنوان شرکت برتر انتخاب شد و در نتایج Topsis در مرحله بعد از اجرای برجام شرکت صنایع تجهیزات نفتبه عنوان شرکت برتر انتخاب شد. همچنین در نتایج Vikor در مرحله قبل از اجرای برجام شرکت نفت و گاز آغاجاری و در مرحله بعد از اجرای برجام شرکت صنایع تجهیزات نفتبه عنوان شرکت برتر انتخاب گردید. در نتیجه می توان بیان نمود اجرای برجام به فعالیت های شرکت های زیر مجموعه نفت و گاز تاثیر مثبت و منفی گذاشته است و این مهم باعث شده است فعالیت های آنها تحت تاثیر قرار گیرد و درصد سودآوری آنها نسبت به قبل از اجرای برجام تغییر پیدا کند.کلیدواژه ها
Topsis، برجام، شرکت های صنعت نفت گاز و پتروشیمی ، AHP، .fuzzy vikorمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.