مروری بر ارزیابی مواد غذایی با زبان الکتریکی و کاربرد آن در صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM12_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 775
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده لیلایی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی فنی کشاورزی (مکانیک بیوسیستم)، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

محمد ابونجمی

دانشیار، گروه مهندسی فنی کشاورزی (مکانیک بیوسیستم)، پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

چکیده

امروزه با توجه به افزایش روزافزون جمعیت و اهمیت سلامت و کیفیت مواد غذایی در فرآوری پس از برداشت، ارزیابی کیفی ویژگی های محصول و مشخص کردن طعم از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. از این رو کیفیت سنجی و سلامت مواد غذایی از عوامل مهم و تاثیرگذار در چرخه پس از برداشت محصول می باشد. این ارزیابی ها با بررسی ویژگی هایی مانند بود، بافت ظاهری و طعم انجام می گیرد. با توجه به اینکه فناوری های آزمایشگاهی، اطلاعات کامل را در برخی موارد به وجود می آورند، اما تجزیه و تحلیل آنها اغلب بسیار وقت گیر، گران قیمت، نیاز به پرسنل ماهر و به سختی انجام می گیرد. در مقابل، روش های غیرمخرب برای آزمایش و رازیابی محصولات غذایی امروزه به صورت چشمگیری با استفاده از روش های مختلف گسترش یافته است. در این روش آسیبی به نمونه مورد آزمایش وارد نشده و نمونه مجددا مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از این روش های مناسب برای تعیین طعم و سایر ویژگی های محصول، استفاده از سنسورهای شیمیایی است. این سنسورها ویژگی هایی مانند قیمت پایین، ابزار دقیق ساده، آماده سازی نمونه های کوچک و خودکارسازی اندازه گیری ها، راشامل می شوند که کاربرد آنها را در کنترل فرایند صنعتی جذاب می کنند. یکی از این ابزار سریع و غیر مخرب برای تشخیص طعم غذا سیستم های زبان الکترونیکی (Electronic Tongue) می باشند. آنها قادر به انجام هر دو تجزیه و تحلیل کمی (غلظت اجزاء) و طبقه بندی و یا شناخت هستند. این سیستم با توسعه روش های جدید تشخیص الگو تقویت شده است که نه تنها از

کلیدواژه ها

ازمون غیرمخرب، زبان الکترونیکی، کنترل کیفیت، کیفیت، مواد غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.