بررسی اثر آماده سازی و اعمال پوشش تبدیلی بر چسبندگی پوشش نهایی، خواص مکانیکی و مقاومت خوردگی در آلومینیوم آلیاژی 5083

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مهندسی شناورهای تندرو، دوره: 13، شماره: 44
  • کد COI اختصاصی: JR_MSTSA-13-44_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی استوار

کارشناس ارشد مهندسی مواد، گرایش خوردگی و حفاظت مواد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات

امین هادی

کارشناس ارشد مهندسی مواد، گرایش خوردگی و حفاظت مواد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات

چکیده

پوشش ها به منظور جلوگیری از تماس محیط خورنده و سطح قطعات، کاربرد وسیعی در صنایع مختلف دارند. از طرفی کیفیتپوشش به شدت به وضعیت سطح زیرلایه و عملیات آماده سازی سطح قبل از اعمال پوشش وابسته است. در این پژوهش، روش هایمختلف آماده سازی سطح قبل از اعمال پوشش، شامل؛ آماده سازی های مکانیکی (نظیر سنگ زنی، فرچ هزنی و بلاست کاری) و همچنین،اعمال پوشش تبدیلی به عنوان پوشش میانی بررسی و مقایسه شده اند. بعد از آماده سازی های مختلف بر روی نمونه های آلومینیوم آلیاژی5083 ، پوشش آلی اپوکسی اعمال گردید و مقاومت به خوردگی، چسبندگی پوشش، مقاومت مکانیکی و میزان مصرف رنگ در نمونه هایمختلف با هم مقایسه شد. برای بررسی خواص پوشش تبدیلی و به دست آوردن شرایط بهینه اعمال آن، از روش پلاریزاسیون مقاومت بهخوردگی آنها استفاده شد و سطوح این پوشش با میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی گردید. با بررسی نمونه های مورد آزمایش، ایننتیجه حاصل شد که انجام آماده سازی مکانیکی بر روی خواص مکانیکی قطعات تاثیر منفی دارد، همچنین، زبرکردن سطح به منظورافزایش مساحت موثر اگر بیش از حد شود، باعث افت خواص خوردگی می شود. از طرفی مصرف رنگ در این حالت می تواند تا 3 برابرافزایش یابد که این عیب در مورد روش وت بلاست خیلی کمتر بود. اعمال پوشش تبدیلی به عنوان لایه ی میانی، خواص خوردگی را تاحد قابل ملاحظه ای بهبود می بخشد. همین طور، مصرف رنگ در این روش با نمونه آماده سازی نشده (نمونه شاهد) برابر می شود. از نظراقتصادی نیز این روش هزینه ی پایینی داشته و عملیات نسبتا ساده و سریعی دارد. این روش پیش از این در رنگ آمیزی مشاهده نشده وروشی نوین برای بهبود خواص پوشش بر روی سطوح آلومینیومی می باشد.

کلیدواژه ها

آماده سازی سطح رنگ، پوشش، مقاومت خوردگی، مقاومت مکانیکی، چسبندگی، محیط دریایی، پوشش تبدیلی، وت بلاست، سند بلاست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.