گرایش ها و رویکردهای نظری معماری بناهای دولتی و حکومتی دوره پهلوی اول و دوم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات هنر اسلامی، دوره: 15، شماره: 34
  • کد COI اختصاصی: JR_ISLART-15-34_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 826
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر حق جو

دانشجوی دکتری معماری، گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسومی، قزوین، ایران

حسین سلطان زاده

دانشیار گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسومی، تهران، ایران

فرهاد تهرانی

دانشیار گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

سیمون آیوازیان

استاد گروه معماری، دانشکده معماری، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

معماری، همواره در هر دوره و در هر منطقه جغرافیایی، ویژگی های خاص خود را به مثابه یک پدیده فرهنگی و اجتماعی بازتابمیدهد. معماری هرگز از عوامل تاریخی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگ و رسوم جامعه در عصرهای مختلف جدا نبوده است وتحولات بروز یافته در جامعه بر معماری، نیز تاثیر بسزایی داشته است. معماری دوره پهلوی اول و دوم، همزمان با تحولات عظیمدر عرصه معماری غرب همراه بوده و متاثر از اندیشه ها و گرایش های نظری معماری کشورهای غربی و همجوار خود بوده است.شناخت این گرایش ها و رویکردهای معماری، کمک شایانی به شناخت کامل معماری این دوران کرده و در تبیین جایگاه عناصرتاثیرگذار بر معماری دوره معاصار ایران نقش حایز اهمیتی ایفا خواهد نمود. معماری این دوره اغلب تقلید و اقتباس از معماریغربی دیده می شود و بناها در درجه اول دارای تزیینات مشابه بناهای غربی و در مراحل بعد به طور کلی شبیه به بناهایی به سبکغربی ساخته شده اند. سوال اصلی تحقیق به این صورت می تواند مطرح شود که گرایش ها و رویکردهای نظری معماری در طراحیبناهای دولتی و حکومتی دوره پهلوی اول و دوم، چه می تواند باشد. برای پاسخ به این سوال بایستی از روش تحقیق تاریخی-تحلیلی و توصیخی-تحلیلی استفاده شود تا بتوان به نتیجه مورد نظر که به نظر می رسد تاثیرات معماری این دوره از معماری غربو کشورهای همجوار می باشد، دست پیدا کرد.

کلیدواژه ها

معماری معاصر ایران، بناهای دولتی و حکومتی، دوره پهلوی اول ودوم، معماری غرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.