افتراق معنای هنر در نگرش سنتی و مدرن از دیدگاه کوماراسوامی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات هنر اسلامی، دوره: 13، شماره: 28
- کد COI اختصاصی: JR_ISLART-13-28_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 828
نویسندگان
دانشکده ی هنر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
دانشکده ی هنر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
دانشگاه هنر، تهران، ایران
دانشگاه هنر، تهران، ایران
چکیده
بسیاری از اندیشمندان، هنر را وسیله ای برای ادراک حقیقت می دانند و مجرایی برای رسیدن به عالی ترین شناختو معرفت قابل حصول بشر و نوعی از معرفت که دستیابی بدان با ابزار و وسایل دیگر محال است. کوماراسوامی ازمتفکرانی است که با این اندیشه همرای است. آناندا کوماراسوامی متفکر و اندیشمند سنتگرا، مفهوم و معنای هنر رادر نوشته های خود موردبحث قرار داده است. آموزه ی هنر برای هنر یکی از مهمترین مفاهیمی است که آناندا کوماراسوامی بر اساس اصول زیباشناسانه و معناگرایانه ی خویش، به بحث در خصوص آن پرداخته و غایت هنر را درنگرش سنتی تعریف نموده است. این مقاله در نظر دارد آموزه ی هنر برای هنر را از منظر آناندا کوماراسوامی تبیین نمایدو با بیان مفهوم هنر از منظر کوماراسوامی وجوه افتراق معنای هنر در نگرش سنتی و مدرن را مطرح نماید. فرضیاتمقاله بر این استوار است که از منظر کوماراسوامی هنر در نگرش سنتی، غایتی غیر از خودش دارد و به نفی غایت هنربرای هنر که اساس تفکر در هنر مدرن است میپردازد. یافته های پژوهش حاکی از آن است هنر برای کوماراسوامیرهنمون مخاطب برای غایتی دیگر بر مبنای فعل عقل است و به مثابه ی وسیله است که این امر را تسهیل می نماید.کوماراسوامی هنر را تجسم فرم از پیش تصور شده در قالب مادی می داند و آن را در سیطره ی سنت در خدمت غایاتمعنایی و کارکردی می شمارد. در مقابل آن، از آثار و تبعات شعار هنر برای هنر در دنیای مدرن به این اشاره دارد که پرسش از موضوع و مضمون، اثر را بی معنا می کند؛ همچنین مذاق عموم مردم به دنبال هنر معناگرا و غایتمند است.روش تحقیق در این مقاله به شیوهی توصیفی–تحلیلی صورت گرفته و گردآوری اطلاعات در این نوشتار با بهره از منابعکتابخانه ای انجام پذیرفته است.کلیدواژه ها
معنای هنر، هنر سنتی، هنر مدرن، کوماراسوامی، هنر برای هنرمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.