ارزیابی عملکرد سه نوع از نماهای رایج در برابر آتش: ورق کامپوزیت و چوب اصلاح شده با حرارت (ترمو وود) و الزامات مقرراتی HPL ، آلومینیوم ایمنی در برابر آتش

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0777
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 928
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا تقی اکبری

کارشناس تحقیقات آتش؛ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ، تهران، ایران

سعید بختیاری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تهران، ایران

مسعود جمالی آشتیانی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تهران، ایران

چکیده

در پی رخداد چند حادثه بزرگ آتش سوزی طی چند سال اخیر در نقاط مختلف کشور، از جمله شهرهای عسلویه، مشهد،بندر انزلی، که در آن نماهای ساختمان، عامل اصلی گسترش حریق بودند، ضرورت ایمنی نماها در برابر آتش، به ویژه نماهایی با ماهیت قابل اشتعال، مطرح شد و در آخرین ویرایش مبحث سوم مقررات ملی ساختمان، بخشی مجزا به این ضرورت اختصاص یافت. لزوم رعایت الزامات عملکرد مصالح نما در برابر آتش طبق مقررات ملی موجود، منجر به ارزیابی رفتار اشتعالی بسیاری از نماهای وارداتی و تولیدشده در داخل کشور بر اساس آزمونهای استاندارد آتش و تعیین طبقه خطر آتش آنها بر مبنای استاندارد طبقه بندی واکنش در برابر آتش شد. در این پژوهش، رفتار اشتعالی سه نوع از مصالح رایج نما که کاربرد گسترده آنها به دلیل سرعت اجرا و جلوه ظاهری، شامل نمای ترمووود، لمینیت فشرده تحت فشار(HPL) و ورق کامپوزیت آلومینیوم ارزیابی و طبقه واکنش در برابر آتش آنها تعیین شد. سپس با توجه به طبقه آتش مشخص شده، حوزه کاربرد این نوع نماها بر اساس الزامات مقرراتی مبحث سوم مقررات ملی ساختمان، تعیین شد. نتایج این تحقیق، ضمن ارائه دادههای حاصل از تعداد زیادی آزمونهای استاندارد آتش به جامعه فنی،مهندسی و آشنایی تولیدکنندگان و مصرف کنندگان با رفتار این نوع نماها در برابر آتش، نشان میدهد که رعایت الزامات ایمنی در برابر آتش برای کاربرد این نوع مصالح مطابق با مبحث سوم مقررات ملی ساختمان، گامی موثر در افزایش ایمنی ساختمانها در برابر آتش است. به علاوه، ارزیابی عملکرد آنها در برابر آتش، طی روند کنترل کیفی در چارچوب گواهینامه فنی، سبب ارتقای سطح کیفی تولید و نظارت بر واردات مصالح نما را در پی خواهد داشت که خود، عاملی بسیار مهم در پیشگیری از حوادث آتش سوزی احتمالی ناشی از عدم کاربرد صحیح این نوع از مصالح است.

کلیدواژه ها

واکنش در برابر آتش، نما، ترمو وود،HPL،ورق کامپوزیت آلومینیوم، الزامات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.