بررسی تاثیر مفاهیم زیبایی شناسی در جهت ارتقاء تعاملات اجتماعی بعنوان یکی از تاثیرات ارتقا کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی زنجان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0626
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا بیات

کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه علوم و تحقیقات تهران،

مینا بیات

کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه علوم و تحقیقات تهران،

چکیده

امروزه زندگی مدرن و شهرنشینی سبب کم رنگ شدن تعاملات اجتماعی و کاهش میزان شرکت پذیری افراد در فعالیت های اجتماعی شده است و این امر منجر به بوجود آمدن مشکلات جبران ناپذیری در جوامع امروز ما شده است. با توجه به بحران های اجتماعی و فرهنگی موجود در عرصه های عمومی شهرهای معاصر ایران، ضرورت پرداختن به مقوله ی هویت در فضاهای جمعی به خصوص در مجتمع های مسکونی که جزو جدایی ناپذیر و شهرهای معاصرمان شده اند را دو چندان می نماید. طراحی فیزیکی فضاهای مسکونی، آماده سازی محیط و پیوند آن با فضاهای همسایگی پیرامون، همگی باید در جهت پاسخگویی به نیازها و انتظارات گروه های مختلف ساکن در محل، برنامه ریزی و اجرا شود. نگرش کمیت گرا درطراحی مجتمع های مسکونی از یک سو و روند رو به رشد تقاضای مسکن از سوی دیگر سبب شده است در عصر حاضر توجه لازم به مساله ی بنیادین سر زندگی محیط های مسکونی به معنای واقعی آن اعمال نشود، این مسئله به همراه تاثیر متقابل کیفیت محیط بر کیفیت زندگی ساکنان، لزوم ارائه مدلی جامع و نظام مند از سرزندگی محیط های سکونتی را ضروری می سازد.فرضیه پژوهش بر این باور است که با همسویی مفاهیم زیبایی شناسی، می توان هویت گمشده ی مسکن ایرانی را تا حدود بسیار زیادی به آن بازگرداند. و می توان به این باور رسید که برای بهبود وضعیت موجود فضاهای عمومی مجتمع های مسکونی و افزایش تعاملات اجتماعی، توجه به الگوهای بومی محلات در بافت شهری این سرزمین بسیار ضرورت دارد.این مقاله به بررسى این مسئله در مجتمع مسکونى شهر زنجان به عنوان نمونه، ازطریق مشاهده میدانى و طرحپرسشنامه مى پردازد. در پایان با کمک نرم افزار spss داده ها جمع بندى و نتیجه ارائه شده است.

کلیدواژه ها

مجتمع مسکونی، تعاملات اجتماعی، زیبایی شناسی، سکونت، کیفیت زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.