بهینه سازی طرح پایدارسازی شیروانی های خاکی در خاک های باچسبندگی کم به وسیله میخکوبی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU06_0405
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 495
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، گروه مهندسی عمران، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران،
دانشیار گروه مهندسی عمران، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران،
چکیده
یکی از روش های پایدارسازی در گودبرداری ها، روش میخکوبی میباشد. این روش شامل نصب فولادهای تقویتی (rock bolt)در سنگ است که به دنبال آن یک رویه شاتکریت تقویتی اجرا می شود. این تکنیک متکی بر بسیج مقاومت کششی فولادهای تقویتی تحت تغییرشکلهای نسبتا0 کوچک در زمین و خاک اطراف میباشد. این پشتیبانی بواسطه پیوستگی شاتکریت ارتقاء می یابد. اگر ترکیب فولادهای تقویتی و شاتکریت بجای سنگ در خاک بکار برده شود، نیلینگ نامیده می شود. بخش عمده پایداری و مقاومت بسیج شده در میخها در مقابل برش توده خاک، بواسطه زاویه میخ ها نسبت به صفحه برش تامین می شود. رفتار مکانیکی اندرکنش خاک- میخ نقش مهمی در تامین مقاومت برشی توده خاکی پایدارشده ایفاء می کند. اما دغدغه اصلی پروژه های مهندسی بجای رفتار مکانیکی یک میخ منفرد در توده خاک، پایداری کلی شیروانی خاکی میخکوبی شده میباشد.با توجه به استفاده روز افزون از سیستم میخکوبی به منظور پایدارسازی ترانشه های شهری و نیز بهای واحد نسبتا0 بالای عملیات مذکور نسبت به سایر سیستم های مرسوم، در این تحقیق آرایش بهینه م یخها مشتمل بر طول میخها، زاویه میخها و چیدمان افقی و قائم میخ ها، مورد مطالعه قرار گرفته است .مدلسازیها در قالب آنلیز حساسیت و با بررسی توام پارامترهای فوقالذکر در نرم افزار Plaxis انجام شدهاند.کلیدواژه ها
خاک با چسبندگی کم، میخکوبی خاک، شیروانی خاکی، زاویه بهینه میخ، ضریب اطمینانمقالات مرتبط جدید
- پهنه بندی خطر سیلاب با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (مطالعه موردی: غرب استان مازندران)
- بتن جاذب دی اکسید کربن: راهکاری نوین برای کاهش اثرات زیست محیطی
- بتن با قابلیت تغییر شکل: نوآوری در مصالح ساختمانی برای سازه های انعطاف پذیر و پایدار
- بررسی رفتار دینامیکی ساختمان های بلند در برابر زلزله با استفاده ازمیراگرها
- تعیین تابع شکل بهینه ی سیستم تک درجه آزادی معادل دیوار برشی فولادی مرکب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.