بررسی اصول معماری بومی در اقلیم گرم و خشک
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU06_0372
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1386
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، گروه شهرسازی،دانشکده معماری و شهرسازی،واحد قزوین،دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
چکیده
با نگاهی اجمالی به معماری بومی و سنتی دیده میشود که این بناها شرایط ناسازگار خارج را با صرف کمترین انرژی به فضای متعادل و مطلوب داخل تبدیل میکنند. و این همان مفهوم معماری بومی و سنتی با توجه به اقلیم است که میتواند در حال حاضر و در آینده نیز تکرار شود بدون اینکه رنگ کهنگی به خود بگیرد. درواقع معماری بومی برای ایجاد محیطی پایدار و مناسب چنان با طبیعت درآمیخته و در این مسیر به روشهایی دست یافته که نه تنها به محیط خود آسیبی نمی رساند بلکه موجب تعالی و کمال بخشیدن به ماده نیز هست. و ازآنجاکه بخش وسیعی از سرزمین ایران دارای آب وهوای گرم و خشک با بارندگی کم، همراه با طوفان های شن و آفتابی سوزان میباشد (شرایط حاد آب و هوایی). ازاینرو شناخت مصالح و الگوهای به کاررفته در معماری بومی مناطق گرم و خشک. و فنون طراحی این بناها ، ازلحاظ فرهنگی- اجتماعی، اقتصادی و محیطی که قابلیت تعمیم در معماری امروز را نیز دارد. میتواند راهنمای کار معماران معاصر قرار بگیرد . به همین سبب در پژوهش حاضر اصول معماری بومی در اقلیم گرم و خشک موردبررسی قرارگرفته است. و درنتیجه به توضیح و بررسی هر یک از این اصول پرداخته شده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی - تحلیلی بوده و اطلاعات موردنیاز پژوهش از طریق مطالعات کتابخانه ای و بررسی پژوهش های مرتبط صورت گرفته است.کلیدواژه ها
معماری بومی، معماری پایدار، طراحی اقلیمی، اقلیم گرم و خشک.مقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.