شناسایی ایمنی، مدیریت ایمنی، فرهنگ ایمنی، تاریخچه ایمنی و HSE در صنعت ساخت و ساز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0229
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1039
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید جباری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت، گروه عمران، موسسه آموزش عالی آپادانا ، شیراز ، ایران.

اردلان فیلی

عضو هیات علمی گروه مدیریت، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

چکیده

صنعت ساخت و ساز یکی از خطرناک ترین صنایع از نظر تلفات مربوط به کار، نرخ آسیب دیدگی و پرداخت غرامت به کارگران شناخته شده است. حوادث این صنعت ناشی از ناکارآمدی روش های متعارف ارزیابی خطر و همچنین اجرای فعالیت های بدون درنظر گرفتن استانداردهای ایمنی می باشد که تاثیر عمده ای را بر سلامت و ایمنی کارکنان می گذارد. سیستم های ایمنی در زمره مهمترین زیر سیستم های صنعتی در مشاغل مخاطره آمیز محسوب می شوند. از این رو توسعه پایدار و حفظ رقابت پذیری شرکت های صنعتی در گرو ایجاد و نهادینه سازی مناسب این حوزه ی اجرایی می باشد. مسئله ایمنی همواره بدلیل سابقه حوادث در صنعت ساخت و ساز از دیر باز به طور چشم گیری مورد توجه محققین بوده است و مطالعات بسیاری در زمینه های مختلف مرتبط با ایمنی صورت گرفته است، از جمله مسائلی از قبیل :معرفی استانداردهای ایمنی، بررسی استانداردها و قوانین ایمنی می باشد. بررسی حوادث نشان می دهد که وقوع بیش از 90 درصد حوادث صنعتی به عامل انسانی مربوط است و تنها بر پایه ی اقدامات فنی مهندسی و وضع قوانین و مقررات ایمنی نمی توان رفتارهای ایمنی را در صنایع نهادینه نمود. بنابراین با ایجاد یک فرهنگ مثبت و موثر ایمنی است که میتوان افراد را از خطرات موجود آگاه نمود و حوادث در محیط کار کاهش داد. در این پژوهش به بیان تاریخچه ایمنی، ارائه شرح کلی ایمنی و روش اجرا آن به اختصار مورد بررسی قرار گرفته شده است.

کلیدواژه ها

مدیریت ایمنی، ایمنی، فرهنگ ایمنی، توسعه پایدار، خطر، ساخت ساز، .HSE

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.