بررسی سیاست های تامین مسکن موقت پس از فاجعه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران , معماری و شهرسازی معاصر
  • کد COI اختصاصی: WCCEAU03_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه حاتمی ماربینی

دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

بهرام شاهدی

دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان

چکیده

تجارب موجود نشان می دهد ،علی رغم تلاش های صورت گرفته ، در تامین سرپناه موقت و یا به طور خاص سرپناه پس ازسانحه ، پیشرفت چشمگیری حاصل نشده است. روش ها و شیوه های متنوع تامین سکونتگاه های موقت برای بی خانمانانپس از سوانح، به دلیل عدم انطباق با شرایط منطقه ی سانحه دیده ،در عمل کارایی لازم را نداشته و از یک سو ، سبب بروزمشکلات و معضلاتی درازمدت در منطقه ی سانحه دیده شده و از سوی دیگر، موجب هدر رفتن منابع مالی فراوانی شدهاست. تعداد خانه های آسیب دیده یا ویران شده پس از فاجعه بسیار زیاد است و اسکان مجدد افراد بی خانمان یکی ازمهم ترین وظایف برنامه های بازسازی است . کارهای بازسازی اغلب فرآیندی زمان بر است و در دوره ی زمانی طولانی انجاممی شود که در طی این مدت، فراهم کردن حداقل شرایط برای بازماندگان جهت ادامه ی زندگی باعزت و حفظ حریمخصوصی و تامین امنیت ضروری است . این تحقیق در نظر دارد نقش اساسی ساختمان های اقامتی موقت را برای تامینفضاهایی که افراد بتوانند در آن زندگی کنند و به تدریج زندگی خود را تا زمانی که خانه دائمی داشته باشند از سر بگیردنشان دهد. هدف از این مطالعه شناسایی مشکلات اصلی اسکان موقت و بحث در مورد برخی اصول و راهبردها به منظوردستیابی به راه حل های بهتر طراحی است . مشخص شده است که اسکان موقت موضوعی است که فراتر از تهیه سادهساختمان ها است، زیرا کل فضای اسکان موقت از اهمیت برخوردار است. به همین ترتیب، اسکان موقت فرایندی است کهباید قبل از وقوع فاجعه، به عنوان یک پیش برنامه ریزی پیشگیرانه، آغاز شود. علیرغم ساخت وسازهای موقتی،ساختمان های مسکونی یکی از مهم ترین عناصر برای ارائه در شرایط اضطراری هستند و در ارائه اقدامات بهتر بازیابی وبازسازی نقش دارند.

کلیدواژه ها

بازسازی، پناهگاه اضطراری، پناهگاه موقت، مسکن موقت، مسکن دائم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.