ارزیابی فرایندهای موثر برکیفیت اب زیرزمینی آبخوان دامنه های شمالی سهند با استفاده از روش های هیدروشیمیایی و آماری
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم زمین
- کد COI اختصاصی: BIOLOGY02_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 691
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد هیدرژئولوژی دانشگاه تبریز
هیئت علمی گروه علوم زمین دانشکده علوم طبیعی دانشگاه تبریز
پژوهشگر پسادکتری، دانشگاه McGill Canada
چکیده
امروزه آب یکی از اصلی ترین عوامل توسعه اقتصادی، اجتماعی صنعتی و بهداشتی کشورهاست، به همین دلیل علاوه بر تامین و نگهداری منابع آب موجود، دست یابی به یک برنامه ریزی درست ، با شناخت کافی ازاین منابع ضروری می باشد. با توجه به این که آبخوان دامنه های شمال سهند با سهم حدود 40 درصد نقش مهمی درتامین آب شرب مورد نیاز کلانشهر تبریز ایفا می کند، مطالعه کمی و کیفی آب های زیرزمینی این آبخوان از اهمیت خاصی برخوردار است. این تحقیق تلاش می کند تا با دید هیدروشیمیایی، فرایندهای عمده و فاکتورهایی را که کیفیت آب های زیرزمینی آبخوان دامنه های شمال سهند را دست خوش تغییر می کند، بررسی کند. بدین منظور 35 نمونه از نقاط مختلف آبخوان انتخاب و هدایت الکتریکی اسیدیته و کاتیون و انیون های اصلی آن Cl و SO4 ،HCO3 ،Mg ،Ca ،K ،Na مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این راستا روش های گرافیکی، روش های اماری چند متغیره تحلیل عاملی و نسبت های یونی به کار گرفته شد. نتایج نشان داد که مهم ترین فرآیندهای هیدروژئوشیمیایی موثر در کیفیت آب های زیرزمینی در منطقه، انحلال کانی های سیلیکاته و مبادله یون ها است. اثرات کم تری نیز از عوامل انسانی مثلا کشاورزی و صنایع وجود دارد. نتایج حاصل از تحلیل عاملی دو گروه عاملی را در کیفیت آب زیرزمینی منطقه موثر نشان دادند که مهم ترین عامل ناشی از تاثیر سازندها و واکنش آب سنگ است.کلیدواژه ها
دامنه های شمالی سهند، کیفیت آب زیرزمینی، نسبت یونی، تحلیل عاملیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.