بررسی الگوهای هویت ساز دربافت مسکونی سنتی (نمونه موردی: خانه های سنتی کاشان)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش معماری و شهرسازی پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSAC05_146
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 844
نویسندگان
استاد معماری دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
چکیده
امروزه شکل جدید سکونت، از دیدگاه کالبدی و معنوی با زندگی سنتی متفاوت است و باعث کم رنگ شدن نقش خانه در هویت بخشی به انسان شده است. بررسی فرم خانه های سنتی از جمله مباحثی است که به شناسایی الگوهای هویت ساز و به کارگیری و تطبیق آن با دانش و تکنولوژی روز در معماری است. شهر کاشان به دلیل قدمت دیرینه و همچنین معماری سنتی با ارزش یکی از مهمترین مراکز برای بررسی فرم خانه در ایران به شمار می آید. این پژوهش به معرفی چند خانه سنتی از شهر کاشان برای تحلیل و الگوبرداری می پردازد. در نتیجه برای رسیدن به این هدف به تشریح گونه شناسی در ایران و جهان، سپس تحلیل خانه های منتخاب شهر کاشان بر اساس فاکتورهای مهم گونه شناسی پرداخته می شود. در این راستا به برخی از الگوهای هویت ساز در بافت مسکونی شهر کاشان از جمله رعایت ارتفاع و توجه به حریم همسایه، استفاده از عوامل طبیعی، رعایت حریم بصری، انعطاف پذیری و قابلیت تغییر فضا و ... دست می یابیم. روش تحقیق به کار گرفته شده در ا ین پژوهش به صورت توصیفی پژوهشی با ابزار مطالعات کتابخانه ای می باشد.کلیدواژه ها
الگوبرداری، هویت، بافت مسکونی سنتی، کاشانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.