تبیین عملکرد صوتی سردر قیصریه نقش جهان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش معماری و شهرسازی پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSAC05_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 721
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
استادیار گروه معماری دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
چکیده
تاکنون ارزش فضاهای معماری تنها بر اساس سنجش تزئینات و کالبد بیرونی آن بررسی شده است و به لایه های دیگر مانند کارکرد اقلیمی یا کارکرد منظری آن توجه کمتری شده است، همچنین در زمینه منظر عمدتا به فضاهای باغ یا فضاهایی که با محوریت سبز هستند توجه شده و از منظر صوتی یا بویایی که در فضاهای معماری وجود دارد اشاره نشده است. در این مقاله تلاش می شود تا با معرفی سردرقیصریه در مجموعه نقض جهان اصفهان به اثر شکلی آن بر روی کاهش نوفه ی محیطی پرداخته شود. روش تحقیق در این مقاله مورد کاوی و روش پیمایشی است. گردآوری اطلاعات بر اساس مطالعات میدانی و همچنین اسنادی صورت گرفته است. روش آزمون تحقیق به این صورت است که پلان های رقیب جهت مقایسه کارکرد صوتی آن نسبت به پلان مادر (وضع موجود سردر) طراحی شده و بر اساس شعاع های ساطع شده صدا بین آنها مقایسه می شود. فرض بر آن است که هرمقدار که یک کالبد بتواند پرتوهای ساطع شده صدا را بیشتر دچار شکست کند، موجب می شود که در میزان شدت صوت کاهش بوجود آمده و منظر صوتی مطلوبی به ما بدهد. در بررسی مشخص شد که این مجموعه به علت نوع عقب رفتگی ورودی میزان عقب رفتگی طاقچه ها، دو راسته بازاری که در طرفین قرار دارند و نیز مقرنسی که در سردر قیصریه وجود دارد باعث شده است که منظر صوتی دارای کیفیت بهتری باشد.کلیدواژه ها
آسایش صوتی، بازار، سردرقیصریهمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.