نگرشی به شکر و شکرگزاری در شعر فارسی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی زبان و ادبیات فارسی
  • کد COI اختصاصی: ADABICONF03_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا حصارکی

گروه زبان و ادبیات فارسی واحد شهر قدس دانشگاه ازاد اسلامی تهران ایران

چکیده

شکر و شکرگزاری از ویژگی های خاص انسان است. که همه در ادیان و مذاهب به ویژه دین مبین اسلام مورد توجه و تاکید فراوان است شکر و شکرگزاری نشان از خشنودی و ابراز رضایت از نعمت یا موهبت است که به انسان می رسد و او را به لحاظ روحی و روانی مشعوف می کند. شکرگزاری یک فضیلت انسانی که در دل خود قدردانی و ستایش از بخشنده را آشکار می سازد. شاید بهتر است بگوییم که شکرگزاری یک حس درونی خوب و زیبا است که حس خوب را نسبت به بخشنده یک نعمت یا موهبت در وجود دریافت کننده آن ایجاد می کند. اگرچه در وهله اول همه شکرگزاری های نوع بشر ی بایست متوجه ذات احدیت به عنوان آفریدگار هستی باشد با این حال تشکر هر کسی نیز که واسطه دریافت نعمت و موهبت نیز شده است کاری زیبا و پسندیده است. اهمیت شکر و شکرگزاری به حدی است که در آیات متعددی از قرآن کریم بر آن تاکید شده است وعلاوه بر آن در شاعران و نویسندگان ایران زمین نیز اهمیت آن را مورد توجه قرار داده اند. براساس انچه گفته شد این مقاله سعی بر آن است تا در ابتدا اهمیت شکر و شکرگزاری از منظر آیات و احادیث و سپس از منظر برخی شاعران بنام کشور مورد مطالعه و بررسی قرار دهد.

کلیدواژه ها

شکر، شکرگزاری، شعر فارسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.